TİKA, Hırvatistan'daki çocuk yuvasını yeniledi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Hırvatistan'da bir çocuk yuvası yenilendi. TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre...

Google Haberlere Abone ol
TİKA, Hırvatistan'daki çocuk yuvasını yeniledi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Hırvatistan'da bir çocuk yuvası yenilendi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hırvatistan'da ofis kurma çalışmalarını devam ettiren TİKA, bir taraftan da ülkedeki planlanan projelerini hayata geçiriyor.

TİKA ve Hırvatistan Kalkınma Ajansı (ARR) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, 250 öğrencisiyle Zagrep'e bağlı Vrbovec bölgesindeki en büyük çocuk yuvası olmak özelliğine sahip eğitim kurumunun idare binası ve oyun parkı yenilendi. Eğitici oyuncaklar ile kapasitesi arttırılan yuvanın mutfağı da hijyenik üretim ve tüketime uygun hale getirildi.

Yuvanın yenilenmesi amacıyla düzenlenen törende konuşan Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Ahmet Tuta, TİKA’nın Hırvatistan'daki çalışmalarının 2 yıl önce Gunja’da gerçekleşen sel felaketinde zarar gören ailelere verdiği tarım ve hayvancılık projelerine destekle başladığını belirterek, bu yıl ise Hırvatistan Bölgesel Kalkınma Ajansının (ARR) ortaklığında 3 projenin ele alındığını ifade etti.

Zagreb Bölgesel Kalkınma Ajansı Müdürü Zlatko Hercek ise TİKA ile uzun soluklu bir iş birliğinin üç projeyle başladığını, bu projelerden ilkinin tamamlanmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Vrbovec Çocuk Yuvası Müdürü Zeljko Şimanovic de yuvadaki 250 çocuğun eğitimlerini daha iyi şartlarda sürdüreceklerini kaydederek, Türkiye ve TİKA'ya teşekkür etti.

Törene, TİKA Zagreb Koordinatörü Haşim Koç, Vrbovec Belediye Başkanı Vladimir Bregovic, Vrbovec Şehri Kalkınma Ajansı Müdürü Stjepan Krklec ve diğer yetkililer katıldı.

Yorumlar