TİKA, Bangladeş'te bilgisayar laboratuvarı kurdu

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bangladeş'in başkenti Dakka’da faaliyet gösteren Dakka Merkez Politeknik Enstitüsü’nde...

Google Haberlere Abone ol
TİKA, Bangladeş'te bilgisayar laboratuvarı kurdu

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bangladeş'in başkenti Dakka’da faaliyet gösteren Dakka Merkez Politeknik Enstitüsü’nde modern bilgisayar laboratuvarı kurdu.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Dakka Merkez Politeknik Enstitüsü’ne modern bilgisayar laboratuvarı için ihtiyaç duyulan bilgisayarlar, projektörler, yazıcı ve diğer ekipmanlar sağlandı. Açıklamada, kurulan modern bilgisayar laboratuvarının ağırlıklı olarak bilgisayar teknolojileri bölümündeki öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacağı, diğer bölümlerde eğitim gören öğrencilerin de internete erişimi açısından büyük önem arz ettiği belirtildi.

Dakka Merkez Politeknik Enstitüsü’nde inşaat teknolojileri bölümünde 99, bilgisayar teknolojileri bölümünde 44, elektrik teknolojileri bölümünde 120, elektronik teknolojileri bölümünde 8 ve telekomünikasyon teknolojileri bölümünde 4 olmak üzere 275 öğrenci eğitim görüyor.

Yorumlar