THY'nin hava taşımacılığı yönetimi yüksek lisans programı

- THY'nin İTÜ ve Boeing işbirliğinde sürdürdüğü program, ikinci mezunlarını verdi

Google Haberlere Abone ol
THY'nin hava taşımacılığı yönetimi yüksek lisans programı

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Boeing iş birliğinde sürdürülen "Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı", ikinci mezunlarını verdi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, iki yıllık yüksek lisans programı, Türkiye'nin gelecekteki havayolu liderlerinin, mesleki yeterliliklerini desteklemek amacıyla 2013'ten itibaren hayata geçirildi.

Yüksek lisans programının ikinci dönem öğrencileri olan THY'nin yönetici adayları, İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirilen törenle mezun oldu.

Program, THY, Boeing ve İTÜ ortaklığında, ülkenin hızla büyüyen havacılık sektörüne başarıyla yön verilmesi, küresel havacılık sektöründe etkin bir role sahip olmasını sağlamak üzere, THY'nin gelecek vadeden yöneticilerine ve yönetici adaylarına liderlik ile yönetim becerileri kazandırmak amacıyla başlatılmıştı.

Program, bölgede türünün ilki olmakla birlikte, THY'deki 35 yönetici adayından oluşan ilk dönem öğrencileri, geçen yıl mezun olmuştu.

Massachusetts Institute of Technology, İngiltere’deki Cranfield Üniversitesi ve British Columbia Üniversitesi ile de akademik ortaklığı bulunuyor. Boeing Ticari Uçaklar Network ve Filo planlama grubu ile ekonomik analiz grubu uzmanları da program çerçevesinde eğitim veriyor.

Yorumlar