THY uçağı "kabul edilemez yolcu" nedeniyle havalanamadı

- Ulan Batur-Bişkek-İstanbul seferini yapacak tarifeli uçak, "kabul edilemez yolcu" nedeniyle hareket edemedi

Google Haberlere Abone ol
THY uçağı "kabul edilemez yolcu" nedeniyle havalanamadı

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları'nın (THY) Ulan Batur-Bişkek-İstanbul seferini yapacak tarifeli uçağı, "kabul edilemez yolcu" nedeniyle havalanamadı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndan hareket eden THY'ye ait uçak, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek aktarmalı olarak, Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'a sorunsuz indi ve yolcular uçaktan ayrıldı.

Uçakta bulunan yabancı uyruklu bir kişi ise uluslararası kurallara göre "kabul edilemez yolcu" olduğu gerekçesiyle Moğolistan yetkililerince ülkeye alınmadı ve aynı uçakla geri gönderilmesine karar verildi.

Bu kararın iletildiği yolcu, sinir krizi geçirerek, rahatsızlandı. Sağlık ekipleri tarafından sakinleştirici yapılan yolcunun sağlık durumunun iyi olmaması, havada taşkınlık yapabileceğinin düşünülmesi üzerine Bişkek aktarmalı İstanbul'a gidecek uçağın kaptan pilotu, refakatçisi olmadan bu kişiyi uçuşa kabul etmedi.

Moğolistanlı yetkili otorite de yolcunun uçağa alınmaması halinde kalkışa izin vermeyeceklerini bildirdi. Aradaki anlaşmazlık nedeniyle uçak, yaklaşık 4 saat rötar yaptı.

Uçuş ekibinin de mesai süresinin dolması nedeniyle Moğolistan'dan uçağa binen yolcular otele yerleştirildi.

Seferde gecikme yaşanacağı öğrenildi.

Yorumlar