THY ile Air Europa kod paylaşımı anlaşması yaptı

- Anlaşma Türk ve İspanyol havayollarının yeni pazarlara girmesine olanak sağlayacak, yolcularına çok sayıda yeni seyahat imkanı sunacak - THY Genel Müdürü Doç. Dr. Kotil: "Geliştirilen iş birliği ile iki havayolu şirketinin uçuş ağını kullanarak yolcularımıza daha fazla seyahat olanağı sunmayı amaçlamaktayız" - Air Europa Genel Müdürü Gutierrez: "Yolcularımıza çok daha geniş, çeşitli ve konforlu bir bağlantı yelpazesi üzerinden sunma olanağına sahip olacağımız bu iş birliği bizim için oldukça değerli"

Google Haberlere Abone ol
THY ile Air Europa kod paylaşımı anlaşması yaptı

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY) ve Air Europa arasında "kod paylaşımı" anlaşması imzalandı.

THY'den yapılan açıklamaya göre, 1 Ekim 2016 itibarıyla geçerli olmak üzere, Türk ve İspanyol havayolları, yeni pazarlara girmeye olanak sağlayacak ve yolcularına çok sayıda yeni seyahat imkanı sunacak kod paylaşımı anlaşmasına imza attı.

Ticari iş birliğinin ilk aşamasında, Air Europa söz konusu seferlerde kendi havayolu kodu ve sefer numarası ile İstanbul - Madrid parkurunda satış yapabilecekken; Air Europa'nın Madrid- Las Palmas/Ibiza/Palma de Mallorca ve Madrid - Havana/Santo Domingo/Lima seferlerinde de THY kendi havayolu kodu ve sefer numarasıyla yolcu taşıyabilecek. Bu sayede her iki taşıyıcı, yolculara Türkiye-İspanya arası ve ötesinde daha iyi bağlantılar sunarak, esnek seyahat olanakları sağlayabilecek.

THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Air Europa ile kod paylaşımı anlaşmasının memnun edici olduğunu belirtti. İş birliğinin ticari açıdan her 2 havayolu için önemli ölçüde faydalı olacağına inandığını dile getiren Kotil, "Geliştirilen iş birliği ile iki havayolu şirketinin uçuş ağını kullanarak yolcularımıza daha fazla seyahat olanağı sunmayı amaçlamaktayız." değerlendirmesinde bulundu.

Air Europa Genel Müdürü Maria Jose Hidalgo Gutierrez ise anlaşmanın her 2 şirketin daha etkin genişlemesine imkan sağlayacağını belirterek, "Yolcularımıza çok daha geniş, çeşitli ve konforlu bir bağlantı yelpazesi üzerinden sunma olanağına sahip olacağımız bu iş birliği bizim için oldukça değerli." ifadesini kullandı.

Yorumlar