THY, 15 Temmuz'u yabancı gazetecilere anlattı

- THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı: - "Şu ana kadar getirdiğimiz gazeteci sayısı bugün 311'e ulaştı" - "Toplantı sırasında ve sonrasında yaptığımız istişarelerde buraya gelmeden önce çok farklı ve yanlış bilgiler alındığını gördük"

Google Haberlere Abone ol
THY, 15 Temmuz'u yabancı gazetecilere anlattı

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlatmak için 311 yabancı basın mensubunu Türkiye'ye getirdiklerini belirterek, "Toplantı sırasında ve sonrasında yaptığımız istişarelerde buraya gelmeden önce çok farklı ve yanlış bilgiler alındığını gördük." dedi.

THY'nin Yeşilköy'deki Genel Müdürlük binasında, Avrupa'nın çeşitli ülkesinden yabancı gazeteci, televizyoncu ile kanaat önderine darbe girişimi ve sonrasında Türkiye'de yaşananları anlatan Aycı, gazetecilerin bu konudaki sorularını da cevaplandırdı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına konuşan Aycı, bugün İspanya, Portekiz, Fransa, İtalya, Malta ve Yunanistan'dan gelen gazetecileri Türkiye'de ağırladıklarını anlattı.

Daha önce de Uzakdoğu, Ortadoğu ve Kuzey Avrupalı basın mensuplarına FETÖ'nün başarısız darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlattıklarını ifade eden Aycı, "Şu ana kadar getirdiğimiz gazeteci sayısı bugün 311'e ulaştı." dedi.

Aycı, bu çalışmaların meyvesini yavaş yavaş topladıklarını dile getirerek, misafirlerin yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye'de ekonomi çarkların kesintisiz dönmesine bizzat şahit olduklarını ifade etti.

- "Dünyanın dört bir yanına uçuyoruz."

Türkiye'nin destinasyonlar arasında en çok ziyaret edilmek istenen altıncı ülke olduğunu, sıralamada İngiltere'yi geride bıraktığını belirten Aycı, şunları kaydetti:

"Bu anlamıyla ülkemiz hala ziyaretçi trafiği bakımından hem de ziyaretçiler için çekiciliği bakımından dünyada en önde gelen ülkelerden. Bu çalışmaları sürdürmek suretiyle biz dünyadaki bilinirliğimizi, tercih edilirliğimizi devam ettirmek istiyoruz. THY olarak, dünyanın dört bir yanına uçuyoruz. Dünyada en çok noktaya uçan hava yolu şirketiyiz. Bu süreçleri en iyi şekilde geçirmek, doluluk oranlarımızın, Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının, bu anlamda turizmimize ve yerel ekonomimize etki edebilecek tüm bu çalışmaların sektörümüze, şirketimize ve ülkemize olumlu yansıması için elden gelen bu tip gayretleri sürdüreceğiz. Onlara ilk ağızdan Türkiye'deki gerçekleri anlatmaya, paylaşmaya devam edeceğiz."

Aycı, yabancı gazetecilerin bu konudaki geri dönüşlerinden çok memnun olduklarını bildirdi.

Türkiye, İstanbul ve THY'nin toplantılarda doğru yansıtıldığına dikkati çeken Aycı, "Zaten dünyayla ne kadar iletişimi sürdürürseniz, ne kadar muhataplarınıza bilgi verirseniz, ne kadar onlarla bir araya gelirseniz, o zaman tek kaynaktan beslenmedikleri zaman, gelip yerinde görüp ilk ve doğru ağızlardan bilgi aldıkları zaman, doğru bilgi akışı sağlandığı zaman bu insanlar objektif olarak yansıtabilecek seviyedeler." değerlendirmesini yaptı.

İlker Aycı, yabancı gazetecilerle buluşma etkinlikleri kapsamında ABD ve İsrailli basın mensuplarını İstanbul'da ağırlayacaklarını kaydetti.

Bir gazetecinin "Toplantılarda 'Biz Türkiye ile ilgili yanlış bilgilendirilmiştik, iyi ki bu toplantılara gelerek, doğrusunu öğrendik' diyen yabancı gazeteci oldu mu?' şeklindeki sorusunu, Aycı şöyle cevapladı:

"Toplantı sırasında ve sonrasında yaptığımız istişarelerde buraya gelmeden önce çok farklı ve yanlış bilgiler alındığını gördük. Hatta şöyle söyleyenler bile oldu. Binlerce insanın devlet tarafından katledildiğine dair inanılmaz bir dezenformasyon kampanyası içinde olduklarını, buraya geldiklerinde böyle bir şey olmadığını, yansıtılan haberlerden sahaya çıkanların iktidar karşıtı olan halk olduğu zannedilirken, darbe karşıtı halkımız, milletimiz olduğunu daha iyi anladılar. Pek çok yanlış bilgiler var. Bu yanlış bilgilerin düzeltilmesi noktasında toplantıların çok faydalı olduğunu ifade ettiler. Hatta 'Bizim ülkemizde bunların yaşanmaması için bize ne tavsiye edersiniz?'e kadar iş geldi. Şunu söylediler. 'Biz Türkiye'nin ve Türk halkının yaşamış olduğu travmayı, olayın sizdeki yansımasını hiç anlamadık ama buraya geldiğimiz zaman bunun nasıl bir travma olduğunu, bunun ne kadar önemli bir mesele olduğunu, Türk halkının nasıl derinden etkilendiğini ve neden buna bu şekilde tepkiler vermeye çalıştığını şimdi daha iyi anladık. Uçaklarınızdaki, bu konudaki resimlerle, kitaplarla, çeşitli broşürlerle anlatmaya çalıştığınızı buraya gelince daha iyi anladık' dediler."

İlker Aycı, basketbolda THY Avrupa Ligi 2017 Dörtlü Finalin İstanbul'da yapılması için başından itibaren çok çalıştıklarını da belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile şehir yöneticilerinin çok büyük destek verdiğini söyledi.

Aycı, yaşanan olumsuz olaylara rağmen İstanbul'un diğer şehirleri geride bırakarak, Final Four'da ev sahibi olduğunu anımsattı. Dört Türk takımıyla turnuvaya gireceklerine dikkati çeken Aycı, "Bizim için çok anlamlı bir tarih olan 19 Mayıs'ta, dilerim bizim uğurlu tarihimiz bugün için de uğur getirir. 19 Mayıs'ta başlayacak finaller 22'sinde Avrupa'nın en büyüğünün tescil edilmesiyle bitecek. Gönlümüz arzu ediyor ki kazasız, belasız çok başarılı bir kupa yapalım. Yaptığımız toplantıda herkesin ortak kanaati, bütün zamanların en iyi kupasını düzenleme adına yola çıkıldı bu yıl." diye konuştu.

Antalya'da Kasım ayında düzenlenecek THY Open Golf Turnuvası'na da ünlü golfçü Tiger Woods'un katılacağını dile getiren Aycı, bu organizasyonun da en iyi şekilde geçeceğine inandığını sözlerine ekledi.


Yorumlar