THOF Yıldızlar Türkiye Şampiyonası

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) işbirliğiyle gerçekleşecek olan, "Türkiye Halk Oyunları Federasyonu...

Google Haberlere Abone ol
THOF Yıldızlar Türkiye Şampiyonası

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) işbirliğiyle gerçekleşecek olan, "Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası" dolayısıyla Süleymanpaşa ilçesinde kortej düzenlendi.

Türkiye'nin çeşitleri illerinden gelen halk oyunları ekipleri, yöresel kıyafetlerle Tekirdağ Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi önünde toplanarak, Tekirdağ Valiliği önüne kadar yürüdü.

Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, törende yaptığı konuşmada, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra ilk defa böyle bir organizasyon yapıldığını ve etkinlikten dolayı çok büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu da Tekirdağ'da olmaktan ve gösterilen ilgiden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Tekirdağ'da 2 gün daha kalacaklarını bildiren Ozanoğlu, şunları kaydetti:

“Tekirdağ'a 21 ilden 25 ayrı ekip geldi. 2 gün daha buradayız. Türkiye’nin renklerini yıldızlarını buraya getirdik. Hepsi çok heyecanlılar. Ama Tekirdağlıların sıcak ilgisiyle heyecanlarını atıyorlar. Biz de çocuklarımızı ülkesine sağlam bir birey olarak, vatanı için ayakları yere sağlam basan iyi bir insan olarak yetiştirme hedefindeyiz. Bu kültüre sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü dünyanın en zengin kültürüne sahibiz. Bu kültürü dünyanın en sonuna kadar yaşatmak zorundayız. Dünyada herkes bize gıptayla bakıyor. Önemli olan da herkesin bu zenginliğin farkına varmasıdır."

Etkinlik, yarışmacıların çeşitli gösterilerinin ardından sona erdi.

Yorumlar