TGTV, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı

- TGTV, üye kuruluşlarının başkan ve temsilcilerinin katılımıyla FETÖ mensuplarının darbe girişimine tepki göstermek için basın açıklaması yaptı - Başkan Akbulut: - "Bu toprakları daha önce de defalarca canı pahasına korumuş milletimiz, genç-yaşlı, çocuk, kadın-erkek demeden bir kere daha iradesini ortaya koymuş, darbeyi önlemiştir" - "Bizim bu irademiz karşısında, birlik ve beraberliğimize tuzak kuranlar, başkasının maşası olanlar, yok olup gidecekler. Tarih onları, ülkesini ve milletini satan hainler olarak kaydedecektir"

Google Haberlere Abone ol
TGTV, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Hamza Akbulut, bu toprakları daha önce de defalarca canı pahasına korumuş olan milletin, genç-yaşlı, çocuk, kadın-erkek demeden bir kere daha iradesini ortaya koyup darbeyi önlediğini belirtti.

TGTV, üye kuruluşlarının başkan ve temsilcilerinin katılımıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için basın açıklaması yaptı.

Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda vakıf adına basın açıklamasını okuyan Akbulut, ülkede demokrasiye ve anayasal düzene yönelik büyük bir badire atlatıldığını belirterek, devlet ve ülkenin içeride ve dışarıda bölücü, yıkıcı bir terör tehdidi, emperyalist bir saldırı ve kuşatma altındayken gerçekleşen bu kalkışma olayının vahameti artırdığını söyledi.

Akbulut, ülkenin 15 Temmuz gecesi bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, milletin malı olan silahların, düşmana karşı kullanılması gerekirken, devlete ve millete karşı kullanıldığını, katliamlar yapıldığını ve yönetime cebren el konulmaya çalışıldığını belirtti.

-"İhanet ve delalet içindeki cuntanın planları boşa çıkarılmıştır"

Bu ayaklanmayı tertip ederek vatana ve millete ihanet eden bu zavallıları şiddetle kınayıp lanetlediklerini aktaran Akbulut, şunları kaydetti:

"İhanet ve delalet içindeki bu cuntanın planları fedakarca gayretlerle boşa çıkarılmıştır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızı, meclisimizi, idarecilerimizi, hükümetimizi, siyasi partilerimizi, seçimle işbaşına getirdiği idaresine sahip çıkan milletimizi, kahraman polisimizi ve kahraman askerlerimizi tebrik ediyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu toprakları daha önce de defalarca canı pahasına korumuş olan milletimiz, genç-yaşlı, çocuk, kadın-erkek demeden bir kere daha iradesini ortaya koymuş, darbeyi önlemiştir. Bizim bu irademiz karşısında, birlik ve beraberliğimize tuzak kuranlar başkasının maşası olanlar, yok olup gideceklerdir. Tarih onları, ülkesini ve milletini satan hainler olarak kaydedecektir."

Hamza Akbulut, bu girişimin İslam dünyasının umudu olan Türkiye'nin önünü kesmek için yapıldığının çok açık olduğunu ifade ederek, beyni yıkanmış satılmışların, taşeron olarak kullanıldığını dile getirdi.

Anayasal düzenin zorla değiştirilmeye kalkışıldığını, vatana ve millete ihanet edildiğini anlatan Akbulut, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu suçu işleyenlerin, destek verenlerin bulunması ve hukuk düzeni içerisinde en ağır bir şekilde cezalandırılması gerekir. Bu tür suçların bir daha işlenmemesi için de idam cezasının yeniden getirilmesi, sistemin gözden geçirilmesi ve düzenlemeler yapılması gerektiği kanaatini taşımaktayız. Biz gönüllü kuruluşlar olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın, millet meclisimizin, milletimizin, devletimizin, meşru idarecilerimizin ve güvenlik güçlerimizin yanındayız. Toplumumuzun her kesiminin, bu hain girişime karşı teyakkuz halinde olması gerektiği düşüncesiyle hepinize saygılar sunuyoruz."

Yorumlar