Teröristlerin kaçma girişimi son anda önlendi

-Şırnak'ta önceki gün 12 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun detayları ortaya çıktı - Örgüt mensuplarının, 15 yıldır dağ kadrosunda bulunan ve pek çok terör saldırısına katılan "Salar" kod adlı teröristi kırsal alana kaçırmak için havanın kararmasını beklediği sırada etkisiz hale getirildiği bildirildi -Teröristlerin sık sık kaçma girişiminde bulunduğu ilde güvenlik güçleri, termal kameralar, insansız hava aracı ve gece görüş dürbünleriyle kent merkezini 24 saat izleniyor

Google Haberlere Abone ol
Teröristlerin kaçma girişimi son anda önlendi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak kent merkezinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonda, önceki gün 12 teröristin, dağ kadrosundan "salar" kod adlı üyesini kent merkezinden kaçırmak istedikleri sırada etkisiz hale getirildikleri belirlendi.

İl merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

TSK ve emniyet güçlerince sürdürülen müşterek operasyonda teröristler Bahçelievler, Gazi Paşa ve İsmet Paşa mahallelerinde çembere alındı. Teröristler sık sık kaçma girişiminde bulunuyor.

- Örgütün üst düzey yöneticilerini kaçırmaya çalışıyorlar

Önceki gün Yeni Mahalle'de 12 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonla ilgili çarpıcı detaylar da ortaya çıktı.

Kent merkezinde sıkışan terörist grubun 15 yıldır dağ kadrosunda bulunan ve pek çok terör saldırısına katılan "Salar" kod adlı bir üyesini kent merkezine kaçırmak istedi. Operasyonların bir süre önce tamamlandığı bir eve grubun geçiş yaptığını fark eden güvenlik güçleri, bölgeyi ablukaya aldı.

Kırsal alana kaçış için havanın kararmasını bekleyen terörist gruba operasyon düzenlendi. Bir saat süren çatışmanın ardından 2'si kadın 12 terörist etkisiz hale getirildi.

- Kent 24 saat izleniyor

Güvenlik kaynakları, sıkışan teröristlerin son bir hafta içinde 8 kez kaçma girişiminde bulunduğuna dikkati çekerek, özellikle örgütün üst düzey yöneticilerini öncelikli olarak kentten çıkarmaya çalıştığını kaydetti.

Termal kamera, insansız hava aracı ve gece görüş dürbünleriyle kent merkezini 24 saat izleyen güvenlik güçleri tedbirlerini artırırken, kırsal alanda da askeri birlikler konuşlandırıldı.

Teröristlerin, insansız hava aracından gizlenmek için siyah şemsiyeler, termal kameralara yakalanmamak için de üzerlerini ıslatarak kaçma girişiminde bulundukları öğrenildi.

Operasyon timleri, çemberi daraltırken, terörle mücadele timleri de 24 saat alanda nöbet tutuyor.

-399 terörist etkisiz hale getirildi

Operasyonun 67. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 399'a ulaştı. Güvenlik güçleri teröristler tarafından oluşturulan 164 barikatı kaldırdı, 21 çukuru kapattı, 994 el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezinde devam eden operasyonda terörle mücadele timleri operasyonların tamamlandığı mahallelerde 3 bin 588 evde arama yaptı.





Yorumlar