Terörist kurşunundan göğsündeki batarya sayesinde kurtuldu

- Sözleşmeli Piyade Uzman Çavuş Kuşdemir, Hakkari'de PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada, merminin göğüs cebinde taşıdığı harici cep telefonu şarj cihazına saplanması sonucu ölümden döndü

Google Haberlere Abone ol
Terörist kurşunundan göğsündeki batarya sayesinde kurtuldu

ZONGULDAK (AA) - Sözleşmeli Piyade Uzman Çavuş Tanju Kuşdemir, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışma sırasında kolunu delip geçen kurşunun göğüs cebinde taşıdığı şarj cihazına isabet etmesi sayesinde hayatta kaldı.

Bir hafta önce Şemdinli'nin Beyaztaş kırsalında teröristlerle girilen çatışmada kolundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 27 yaşındaki Kuşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak çatışma esnasında vurulduğunun farkına sonradan vardığını belirtti.

Tanju Kuşdemir, yaklaşık 9 ay önce Sözleşmeli Piyade Uzman Çavuş olarak göreve başladığını ve ilk görev yerinin Hakkari olduğunu söyledi.

Çatışma bölgesinden helikopterle Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldığını kaydeden Kuşdemir, şöyle konuştu:

"Çatışma yaklaşık 30 dakika sürdü. Sonra hava kararmaya başladı. Hava kararınca PKK mensupları çatışma bölgesinden çekilmeye başladı. O esnada nerede olduklarını net olarak tespit edemedik. Kendimizi savunmak için üzerimizdeki el bombalarını dere yatağına doğru atmaya devam ediyorduk. Hava tamamen kararınca çekildiler. O sırada yaralandığımı fark eden arkadaşlar beni güvenli bir bölgeye aldılar. Ondan sonra bir şey hatırlamıyorum. Aşırı kan kaybından bayılmışım."

- Şarj cihazı hayatımı kurtardı

Tanju Kuşdemir, operasyonlara çıktığı günlerde her zaman yanında bulundurduğu harici cep telefonu şarj cihazı sayesinde çatışmadan sağ çıktığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Kurşun çaprazdan geldi. Önce koluma saplanıp sonra göğsüme isabet etti. O esnada ben sadece kolumda hafif bir acı hissettim. Merminin sıyırıp geçtiğini düşündüm. Beni hastaneye kaldırdıklarında tam göğsümde taşıdığım şarj cihazına baktım. Kolumdan geçen mermi tam göğsümdeki cihaza saplanmış. Üzerimdeki mühimmatı çıkardığımda da bir diğer kurşunun sağ tarafımda bulunan yedek şarjöre denk geldiğini gördüm."

Yorumlar