Terör saldırılarının ardından sosyal medyadaki paylaşımlar

- USMED Başkanı Ercan: - "Sosyal medyada paylaşılan katliam fotoğrafları, terör örgütlerinin yaymak istediği korku imparatorluğuna ve güvensiz bir toplumun oluşmasına hizmet ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Terör saldırılarının ardından sosyal medyadaki paylaşımlar
İSTANBUL (AA) - Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından sosyal medyadaki paylaşımlara ilişkin, "Sosyal medyada paylaşılan katliam fotoğrafları, terör örgütlerinin yaymak istediği korku imparatorluğuna ve güvensiz bir toplumun oluşmasına hizmet ediyor." değerlendirmesini yaptı.
Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olaylarında ceset fotoğrafı paylaşımının gelişmiş ülkeler içinde sadece Türkiye'de olduğunu iddia etti.ABD'deki 1 Eylül olaylarında tek bir ceset fotoğrafının veya parçalanmış uzuv fotoğrafının paylaşılmadığını anımsatan Ercan, "Yine Fransa'da 150'den fazla ölü vardı. Yakın zamanda da Amerika'daki Orlando baskınında 50 ölü vardı ama bunlara dair ne sosyal medyada ne de diğer medya organlarında bir ceset, katliam fotoğrafı görmedik." şeklinde konuştu.
Ercan, bu tür katliam fotoğraflarının terör örgütlerinin yaymak istediği korku imparatorluğuna ve güvensiz bir toplumun oluşmasına hizmet ettiğini söyledi.Bu durumun gündelik hayatın akışını durdurduğunu anlatan Ercan, şunları kaydetti:"Bu zaten teröristlerin istediği bir şey... Terör haberleri ve terör fotoğrafları, terör örgütlerinin oksijenidir. Gerçek hayatta bir bomba patlıyor, sosyal medyada ise bin bomba patlıyor. Havalimanı patlamasından sonra bilgi kirliliği had safhadaydı. Bilgi kirliliğinin önüne geçmek için kesin bilgilere ulaşmadan paylaşmamak lazım."
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından USMED olarak Twitter'da, #TerörFotosuPaylaşma etiketi oluşturarak bir duyarlılık kampanyası başlattıklarını belirten Ercan, "Her kesimden destek gördük. Terörün ekmeğine kimse yağ sürmesin. Bu demek değil ki terörü konuşmayalım, tabii ki konuşacağız, güvenlik zaafı varsa hesap soracağız, sorumluları eleştireceğiz ama terör fotoğraflarıyla toplumun genleri ile oynanmasına da müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar