Terör operasyonları

- Eruh, Tendürek Dağı, Şemdinli ve Yüksekova'da terörist gruplar ile Irak'ın kuzeyinde teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mevzi, sığınak ve barınaklar hava harekatıyla imha edildi

Google Haberlere Abone ol
Terör operasyonları

ANKARA (AA) - Eruh, Tendürek Dağı, Şemdinli ve Yüksekova'da terörist gruplar ile Irak'ın kuzeyinde teröristlerce kullanıldığı belirlenen mevzi, sığınak ve barınaklar hava harekatıyla imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, dün, Siirt, Van, Hakkari kırsalı ile Irak'ın kuzeyindeki terörist gruplara yönelik hava harekatı düzenlendi.

Buna göre, Siirt Eruh, Van Tendürek Dağı, Hakkari Şemdinli ve Yüksekova kırsalında güvenlik kuvvetlerine saldırı hazırlığındaki terörist gruplar ile Irak'ın kuzeyindeki Gara, Sinat-Haftanin ve Hakurk'da, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar hava harekatıyla imha edildi.

Ayrıca, Şırnak'ta, bomba yüklü bir araç yol emniyet ve kontrol noktasında patlatılarak yapılan saldırıda, araç içerisindeki bir bölücü terör örgütü mensubu terörist öldü. Olayla ilgili üç şüpheli gözaltına alındı.

Şanlıurfa Ceylanpınar'da, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Gaziantep Oğuzeli'de de Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan DAEŞ terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı.

Siirt Eruh, Şırnak Uludere, Tunceli Ovacık ve Irak kuzeyindeki bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce, güvenlik güçlerine yapılan taciz ateşlerine de anında karşılık verildi.

Hakkari Çukurca'da, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce karayoluna yerleştirildiği tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Öte yandan, Diyarbakır Lice kırsalında, 4 Haziran'da düzenlenen hava harekatında, bölücü terör örgütü mensubu 13 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Yorumlar