"Terör kurbanı mabetlerimiz" fotoğraf sergisi

- Şırnak, Diyarbakır ve Mardin'de terör saldırılarından zarar gören camilerin fotoğrafları sergileniyor - Diyanet İşleri Başkanı Görmez: - "Sergide gördüğünüz bütün camileri yeniden imar ederek, inşa ederek ibadete açtık. Ramazan ayında vatandaşlarımız bu camilerde ibadet edecekler ancak 9-10 tanesi tamamen yok edildiği için yeniden inşa edilecek"

Google Haberlere Abone ol
"Terör kurbanı mabetlerimiz" fotoğraf sergisi

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Şırnak, Diyarbakır ve Mardin'de terör örgütünün saldırıları dolayısıyla hasar meydana gelen camilerin onarılarak ibadete açıldığını, tamamen yıkılan camilerin ise yeniden inşa edileceğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, Şırnak'ın İdil, Silopi ve Cizre, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçeleri ile Mardin'de bölücü terör örgütü mensuplarının saldırıları sonucu kullanılamaz hale gelen veya tamamen yıkılan camilerin fotoğraflarının yer aldığı "Terör Kurbanı Mabetlerimiz" fotoğraf sergisi, Ahmet Hamdi Akseki Camisi Sergi Salonu'nda açıldı.

Görmez, Diyanet TV ekiplerince bölgede çekilen yaklaşık 2 bin fotoğraftan 87'sinin yer aldığı sergiyi gezerek, bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Görmez, "Bu sergi bize terörün hiçbir değer tanımadığını, hiçbir ahlak tanımadığını gösteriyor. Özellikle mabetlerin bu şekilde kötü emellere alet edilmiş olması son derece üzüntü verici. Arkadaşlarımız bütün bunları resimleyerek, aynı zamanda 'ibret olsun, tarihe ibret sayfası olarak kalsın' diye bu sergiyi açmış bulunuyoruz. Cenab-ı Hak bütün mabetlerimizi, bütün şehirlerimizi bütün kötülüklerden muhafaza eylesin." diye konuştu.

Bölgede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu sergide gördüğünüz bütün camileri yeniden imar ederek, inşa ederek ibadete açtık. Ramazan ayında vatandaşlarımız bu camilerde ibadet edecekler ancak 9-10 tanesi tamamen yok edildiği için yeniden inşa edilecek inşallah." ifadelerini kullandı.

Bu konuda söyleyecek söz bulamadığını dile getiren Görmez, "İnsan bu mabetleri izlerken bu topraklarda yetişen çocukların bu mabetleri, bu şekilde kendi kötü emellerine nasıl alet ettiğini ve buraları başka insanları katletmek, askerleri, güvenlik güçlerimizi katletmek için nasıl mesken olarak aldıklarını, minareleri, tarihi mabetleri, Allah'ın kitabını, Kuran'ı Kerim'i, o kitapları nasıl hedef haline getirerek, bu şekilde değer tanımazlık ortaya koyduklarını ibretle görüyoruz." şeklinde konuştu.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanı olarak terör mağduru şehirleri ziyaret ettiğini hatırlatarak, cuma namazlarını bu ilçelerde vatandaşla kıldıklarını ve onları bizzat dinleme fırsatı bulduğunu anlattı.

Sadece Nusaybin'e gitmediğini vurgulayan Görmez, "İnşallah önümüzdeki cumalardan bir tanesini de orada eda edeceğiz. Artık bu şehirlerimizi bütün bu kötülüklerden arınmış olarak görmeyi Yüce Rabbimiz nasip etsin." dedi.

Sergi, ramazan boyunca gezilebilecek.

Yorumlar