Terör hem evini hem de eğitimini vurdu

- Yüksekova'daki terör saldırıları sonucu evleri hasar gören öğrenciler briketlerden oluşturdukları masalarda ödevlerini yaparken, evlerdeki onarım çalışmalarına da destek veriyor

Google Haberlere Abone ol
Terör hem evini hem de eğitimini vurdu

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör saldırıları sonucu hasar gören evlerinde yapılan onarım çalışmalarında ailelerine yardım eden çocuklar, zorlu şartlara rağmen derslerini de ihmal etmiyor.

İlçede huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da son bulan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından hayat normale dönerken, terör saldırıları sonucu ev ve okulların hasar görmesi en çok öğrencileri mağdur etti.

Havaların soğumaya başlamasıyla hayatın daha da zorlaştığı ilçede evlerinin onarımını yapan ailelerine destek veren öğrenciler, bir taraftan da ders çalışıyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde hasar gören evlerini onaran babasına yardım eden 5'inci sınıf öğrencisi Zübeyt Öymen, derslerinden geri kalmamak için evin önüne briketlerle kurduğu masada ödevlerini yapıyor.

Sabah erkenden uyanıp ailesiyle hasar gören eve geldiklerini anlatan Öymen, okulu yıkıldığı için farklı bir mahalledeki okula devam ettiğini söyledi.

Zübeyt Öymen, her sabah anne babası ve kardeşleriyle hasar gören evlerine gelip akşama kadar çalıştıklarını ifade ederek, "Akşam kirada kaldığımız evde ders çalışacak zaman bulamadığım için ödevlerimi burada yapıyorum. Zaman bulduğumda da babama onarım işlerinde yardım ediyorum." dedi.

Baba Resul Öymen ise kiraladıkları evin ailesine yetmediğini belirterek, "Bu nedenle hasar gören evimizi onarıyoruz. Saldırılar sonucu evimiz kullanılamaz hale geldi. Mahalledeki okul yıkıldığı için öğrencilerin okulu değişti. Kış yaklaşıyor. Biz de bir an önce evimize dönmek için çaba gösteriyoruz. 5 öğrencim var, onların okuması için elimden geleni yapıyorum." diye konuştu.

Yorumlar