Telefonla dolandırıcılık iddiası

- Sakarya'da yaşayan baba ve oğul, telefonda kendilerini polis olarak tanıtan kişilere 60 bin lira ve 20 bin lira değerinde altın verdi

Google Haberlere Abone ol
Telefonla dolandırıcılık iddiası

KOCAELİ (AA) - Sakarya'da yaşayan baba ve oğul, telefonda kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sakarya'nın Geyve ilçesinde yaşayan İ.K'ye kendini polis olarak tanıtan ve oğlu Y.K'nin darbe soruşturmasında isminin geçtiğini belirten dolandırıcılar, para istedi.

Bunun üzerine İ.K, verilen banka hesap numarasına 60 bin TL parayı yatırırken, Y.K. de dolandırıcıların yönlendirmesi sonucu Kocaeli'nin İzmit ilçesi Yahyakaptan Mahallesi'nde, bir çöp konteynerinin altına poşet içerisinde 20 bin lira değerinde altın bıraktı.

Bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan baba oğulun polise başvurması üzerine çalışma başlatan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, altınları, müştekinin bıraktığı yerden diğer dolandırıcıların yönlendirmesiyle alan şüphelinin İzmit ilçesinde yaşayan O.Ö. olduğu tespit etti.

Gözaltına alınan O.Ö'nün evinde yapılan aramada Y.K'den alınan altınların bir kısmı bulundu.

Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar