Telefondaki dolandırıcıya inanıp evini sattı

- Çanakkale'de kendisini "Yargıtay Başsavcısı" olarak tanıtan şüpheliye inanarak evini satan kişi, 172 bin 750 lirasını dolandırıcıya kaptırdı

Google Haberlere Abone ol
Telefondaki dolandırıcıya inanıp evini sattı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de, telefonda kendisini "Yargıtay Başsavcısı" olarak tanıtan şüpheliye inanarak evini satan kişi, 172 bin 750 lira dolandırıldı.

Alınan bilgiye göre, Y.O'yu (64) cep telefonundan arayan ve kimliği henüz belirlenemeyen kişi kendisini "Yargıtay Başsavcısı" olarak tanıttı.

Terör örgütüne yönelik 6 aydır operasyon yaptıklarını, kendisinin de bu operasyona katkıda bulunması gerektiğini söyleyen şüpheliye inanan Y.O, önce bankadaki 5 bin 750 lirasını verilen hesaba yatırdı.

Şüphelinin, bir süre sonra yeniden arayıp, evini satması ve bu parayı da kendilerine göndermesi gerektiğini söylediği Y.O, emlakçı vasıtasıyla dairesini 167 bin liraya sattı.

Telefondaki kişinin yanına gelecek sivil polise parayı teslim etmesini istediği Y.O, bu kişiye poşetteki 167 bin lirasıyı verdi.

Yeniden arayan şüphelinin, Emniyet Müdürlüğüne gitmesini, gerekli bilgilendirmenin yapılacağını söylemesinin ardından Y.O, polis merkezine gitti.

Y.O, durumu anlattığı polisin, dolandırıldığını söylemesi üzerine şikayetçi oldu.

Yorumlar