Tekirdağ'dan Suriyelilere yardım

- Ergene'de Suriyeli sığınmacılar için toplanan gıda ve giysi yardımlarını taşıyan tır, Kilis'e doğru yola çıktı

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ'dan Suriyelilere yardım

TEKİRDAĞ (AA) - Ergene ilçesinde toplanan gıda ve giysi yardımlarını taşıyan tır, Kilis'e doğru yola çıktı.

Ergene Kaymakamlığı, Ergene Belediyesi ve Sağlık-Sen'in, Suriyeli sığınmacılar için başlattığı kampanya kapsamında toplanan giysi ve gıda yardımı törenle Kilis'e gönderildi.

Marmaracık Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, ilçede belediye ile ortaklaşa yürüttükleri çalışmalarla yardım topladıklarını söyledi.

Suriyelilerin Kilis'teki toplanma yerine yardımın ulaştırılacağını ifade eden Kızıltoprak, ''İlçemizde belediye ile yardım topladık. Bu yardımlarımızı Suriyelilere ulaştırmak için tırımız yola çıktı. İçerisinde gıda, çocuk bezi, giysi ve benzeri ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu tırımız, gece orada olacak. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise, Suriye'deki iç savaş nedeniyle 11 milyon insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

2 milyonun üzerinde Suriyelinin Türkiye'ye sığındığını ifade eden Yüksel, "Her Suriyeli, bana kendilerini güvende hissetme, barış içinde yaşama ve saygı görme gibi fırsatlara sahip olsalardı ülkelerinde kalacaklarını söylediler. Kendilerinin ve çocuklarının yaşamlarını riske atarak, ülkelerini terk etmelerinin nedeni başka seçeneklerinin olmaması. Biz de belediye olarak bu projenin içinde yer almaktan mutlu olduk. Topladığımız ve hazırladığımız yardım malzemelerini Suriyeli kardeşlerimize gönderiyoruz.'' şeklinde konuştu.

Yardımları taşıyan tır, edilen duaların ardından yola çıktı.

Yorumlar