Tekirdağ'dan Kars'a hediye; 96 metrekarelik Türk bayrağı

- Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Uyan, ilçede yaşayan Karslı vatandaşın talebi üzerine, Kağızman'a 96 metrekare büyüklüğünde Türk bayrağı diktirdi - Uyan: - "Kağızman Belediyemiz, gelirlerinin çok fazla olmaması münasebetiyle bu tür çalışmaları yapamıyor. Dev Türk bayrağını, 30 metrelik direği ve aparatlarıyla Kağızman'a armağan ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ'dan Kars'a hediye; 96 metrekarelik Türk bayrağı

TEKİRDAĞ (AA) - Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Kars'ın Kağızman ilçesinin merkezi bir noktasında göndere çekilmek üzere 96 metrekarelik Türk bayrağı gönderdi.

Uyan, AA muhabirine açıklamada, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız'ın Marmaraereğlisi'nde yaşayan bir yakınının talebi üzerine Türk bayrağı temini konusunda çalışmalara başladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Yıldız ile iletişime geçerek, Türk bayrağı konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ettiğini anlatan Uyan, İzmir'deki bir firmadan yaklaşık 30 metre uzunluğunda direk aldığını, 96 metrekare büyüklüğünde iki Türk bayrağı hazırlattığını aktardı.

Ülkenin her tarafını kendi toprakları gibi gördüğünü vurgulayan Uyan, şunları kaydetti:

"Şanlı bayrağımızın ülkemizin her tarafından dalgalandığını gördükçe gurur duyuyor ve mutlu oluyoruz. Göndere çekilecek dev Türk bayrağını, 30 metrelik direği ve aparatlarıyla kendilerine armağan ediyoruz. Bayrak ilçede hakim bir noktada yıllarca dalgalanacak. Kağızman Belediye Başkanı Yıldız'a bize bu güzel duyguyu yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

Türkiye'nin en batısından en doğusuna çok anlamlı bir hediye yolladık. Kağızman Belediyemiz, 30 bin nüfusa sahip küçük bir belediye. Belediye, gelirlerinin çok fazla olmaması münasebetiyle bu tür çalışmaları yapamıyor. Oradaki vatandaşlarımızın yüzlerinin güldüğünü gördükçe, bizler de mutlu olacağız."

Yorumlar