Tekerlekli sandalyeyle 23 kilometre yaptı

- Fiziksel engelli Engin Demir, karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla tekerlekli sandalyesiyle Bayburt kent merkezinden 23 kilometre uzaklıktaki Aydıntepe ilçesine gitti - Demir: - "Bu farkındalık hareketi, engellilerin istedikleri zaman her şeyi başarabileceklerinin bir örneğidir"

Google Haberlere Abone ol
Tekerlekli sandalyeyle 23 kilometre yaptı

BAYBURT (AA) - Fiziksel engelli Engin Demir (28), karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek için tekerlekli sandalyesiyle Bayburt kent merkezinden 23 kilometre uzaklıktaki Aydıntepe ilçesine gitti.

Demir, tekerlekli sandalyesiyle sabah saat 09.40'da kent merkezindeki Dörtyol Kavşağı'ndan başladığı yolculuğunda, Vali Nihat Üçyıldız Caddesi ve Bayburt-Gümüşhane karayolu güzergahını takip ederek Arpalı Beldesi'ni geçip saat 12.10'da Aydıntepe'ye ulaştı.

Bayburt Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerinin eşlik ettiği Demir'i kaymakamlık binası önünde Kaymakam Yeliz Yıldızhan karşıladı. Demir, Yıldızhan'a çiçek sundu.

- "Asıl engel bedende değil zihindedir"

Engin Demir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yaşında geçirdiği kas hastalığı nedeniyle yaşamını 25 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı sürdürmek zorunda kaldığını anlattı.

Engellilerin sesini biraz olsun duyurabilmek için Engelliler Haftası'nda tekerlekli sandalyesiyle yola çıktığını söyleyen Demir, "Bu hareketle, benim gibi engelli bireylerin istedikleri zaman engelleri aşabileceklerini göstermek istedim. Asıl engel bedende değil zihindedir. Bu farkındalık hareketi, engellilerin istedikleri zaman her şeyi başarabileceklerinin bir örneğidir." dedi.

Demir, yolculuğunu güzel ve keyifli şekilde tamamladığını ifade ederek, "Daha önce böylesine uzun mesafeli yolculuk yapmadım. İlk defa tekerlekli sandalyemle 23 kilometrelik mesafe gittim. İnşallah ilerleyen zamanlarda da farklı etkinlik gerçekleştireceğim." şeklinde konuştu.

Yorumlar