Tek projeyle 9 mahalle suya kavuşacak

- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: - "TİSKİ, Beşikdüzü ilçesinde 9 mahallenin içme suyu sorununa son verecek, Ağaçlı-Bozlu-Gürgenli Grup İçmesuyu Projesi inşaatına aralıksız devam ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Tek projeyle 9 mahalle suya kavuşacak

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "TİSKİ Beşikdüzü ilçesinde 9 mahallenin içme suyu sorununa son verecek, Ağaçlı-Bozlu-Gürgenli Grup İçmesuyu Projesi inşaatına aralıksız devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresinin (TİSKİ) il genelindeki içme suyu ve kanalizasyon sorunlarına son vermek için ciddi projeler ürettiğini belirtti.

TİSKİ'nin, Beşikdüzü ilçesinde 9 mahallenin içme suyu sorununu ortadan kaldırmak ve "Ağaçlı-Bozlu-Gürgenli Grup İçmesuyu Projesi" inşaatına aralıksız devam ettiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Proje kapsamında, 25 bin metre terfi ve isale hattı döşenirken, 7'si 50 metreküp, 4'ü 100 metreküplük olmak üzere, 11 depo, 10 tahliye, 10 vantuz, 10 BKV ve 4 terfi merkezi inşa ediliyor." ifadesini kullandı.

- "Proje 1,5 milyon liraya mal olacak"

Gümrükçüoğlu, projenin maliyetinin 1,5 milyon lira olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Çalışmalara mart ayında başlanan projenin 2016 sonu itibarıyla tamamlanması planlanıyor. Söz konusu projenin tamamlanmasıyla Beşikdüzü ilçesinin Ağaçlı, Bozlu, Gürgenli, Dağlıca, Hünerli, Duygulu, Yeşilköy ve Çıtlaklı mahalleleri ile Takazlı Mahallesi'nin üst mevkileri sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşmuş olacak."

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Trabzon genelinde kesinlikle içme suyu sorunu bırakmama gayretinde olduk. Bu kapsamda, Beşikdüzü'nde 9 ayrı mahallemizin içme suyu sorununu tek bir projeyle ortadan kaldırmış olacağız. Bu şekilde sürdürdüğümüz onlarca projemiz var. Trabzonumuzu çok daha iyi noktalara taşımak için çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz."

Yorumlar