Tek hayali okuyup babasına destek olmaktı

- İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden üniversiteli Merve Yiğit'in yaşam mücadelesi ve hayalleri duygulandırdı - Yiğit'in Konya'da yaşayan amcasının eşi Yiğit: - "Çocukluğunu iyi bilirim. Çoğu zaman içecek sütleri olmazdı. Oyuncakları yoktu. Yoksullukla büyüdüler. Okumak hayaliydi. 'Okuyacağım. Büyük adam olup, babama destek olacağım. Çalıştığımda kardeşlerimin eğitimine yardım edip, kendimizi kurtaracağız' diyordu" - "Bu tür patlamalar olduğunda, 'Allah korusun. Biz de orada olabilirdik. Allah analarına babalarına sabır versin' derdi"

Google Haberlere Abone ol
Tek hayali okuyup babasına destek olmaktı

KONYA (AA) - İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalindeki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden 22 yaşındaki üniversiteli Merve Yiğit'in hayat mücadelesi ve hayalleri hüzünlendirdi.

Yiğit'in, Konya'nın Ahırlı ilçesinde yaşayan amcasının eşi Naciye Yiğit (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin İstanbul'da dünyaya geldiğini, ailesiyle bodrum kattaki iki odalı ve küçük bir mutfağı olan bir evde yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

İstanbul'da yaşamın, hayat şartlarının çok zor olduğunu dile getiren Yiğit, bir pastanede çalışan Merve Yiğit'in babasının bin 500 lirayla üç çocuğunu okutmaya çalıştığını ifade etti.

Yiğit, yeğeninin hep ailesini düşündüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çocukluğunu iyi bilirim. Çoğu zaman içecek sütleri olmazdı. Oyuncakları yoktu. Yoksullukla büyüdüler. Okumak hayaliydi. 'Okuyacağım. Büyük adam olup, babama destek olacağım. Çalıştığımda kardeşlerimin eğitimine yardım edip, kendimizi kurtaracağız' diyordu. Bu tür patlamalar olduğunda, 'Allah korusun. Biz de orada olabilirdik. Allah analarına babalarına sabır versin' derdi."

Terörün her zamanki gibi bir kez daha çirkin yüzünü gösterdiğini anlatan Yiğit, herkesin birlik olup, teröre karşı tek yürek olması gerektiğini bildirdi.Havalimanında bir yiyecek ve içecek firmasında yaklaşık 3 yıldır yarı zamanlı aşçı olarak çalışan üniversite öğrencisi Yiğit, bombalı saldırıda karnına, midesine ve kafasına aldığı şarapnel parçaları sonucu ağır yaralanarak yaşamını yitirmişti.Yiğit'in cenazesinin yarın, Ahırlı ilçesinde defnedilmesi bekleniyor.

Yorumlar