Tek başına yetiştirdiği çilekler Ordu'da sofraları süslüyor

- Ordu'da iki dönüme yakın bahçesine 12 bin çilek fidesi diken 60 yaşındaki Ülkü Aydın, tek başına yetiştirdiği çilekleri satarak geçimini sağlıyor - Aydın: - "Çileğe hobi olarak başladım ama sonra bayağı büyüdü. Çok zevkli ve dinlendirici bir iş" - "İlk defa bu sene meyve verdi. Bir günde 150 kilogram ürün alıyorum. Kentteki manav, market ve pastanelere satış yapıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Tek başına yetiştirdiği çilekler Ordu'da sofraları süslüyor

ORDU (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - Ordu'da yaklaşık iki dönümlük bahçesinde çilek yetiştiriciliği yapan 60 yaşındaki Ülkü Aydın'ın ürünleri, kentte sofraları süslüyor.

Gülyalı ilçesi Ayrılık Mahallesinde çiftçilikle uğraşan Aydın, küçük yaştan bu yana fındık, kivi ve yöresel ürünlerin yetiştirilmesi için uğraş veriyor. Hobi amacıyla üç yıl önce 12 bin fideyle çilek bahçesi oluşturan Aydın, bu yıl ilk ürününü aldı.

Ürününün bakımı, gübrelemesi ve hasadını tek başına yapan Aydın, kentteki manav, market ve pastanelere çilek satarak geçimini sürdürüyor.

Ülkü Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vaktinin büyük bir bölümünü bahçede geçirdiğini söyledi.

Uzun yıllardır fındık ve kivi gibi ürünler yetiştirdiğini ifade eden Aydın, "Çiftçilikle uğraşıyorum. Fındık bahçemin bir bölümüne çilek diktim. Burayı yenilemeyi düşünüyordum. Sonrasında çileğe hobi olarak başladım ama sonra bayağı büyüdü. Çok zevkli ve dinlendirici bir iş. Yoruluncaya kadar çilek yetiştirmeye devam etmek istiyorum." dedi.

- "Çilekteki kazanç fındığa göre daha iyi"

Aydın, tek başına sürdürdüğü yaşamını bahçe işleriyle geçirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bahçe işlerimi tek başıma yapıyorum. Çilekle ilgili hiç yardım almadım. Her şeyi kendi çabamla yaptım. Bütün temizliğini, bakımını, gübrelemesini her şeyini kendim yapıyorum. Üretiminden satış noktasına kadar tek başıma emek veriyorum. Burası iki dönüme yakın bir bahçe ve burada 12 bin çilek fidesi var. Bu bahçeyi üç sene önce kurdum. İlk defa da bu sene meyve verdi ve bir günde 150 kilogram ürün alıyorum. İki gün arayla toplanıyor ama yazın bir gün arayla toplaması gerekiyor. Kentteki manav, market ve pastanelere satış yapıyorum. Kilogramını ise 4 liradan veriyorum."

Çilekteki kazancın fındığa oranla daha iyi olduğunu aktaran Aydın, fındığa göre çileğin daha fazla uğraş gerektirdiğini de dile getirdi.

- "Onlara bir çocuk gibi bakıyorum"

Hiç evlenmediğini ve büyüklerinin vefatından sonra bahçe işlerinin kendisini motive ettiğini anlatan Aydın, "Çilek hiç strese gelmiyor, sevgi istiyor. İşçi çalıştırırsan onu yorar. Bu zamana kadar kendim çalıştım. Açıkçası, sanki bunlar benim evlatlarım. Tek başıma yaşıyorum. Bundan dolayı da bahçemdeki çilekler benim evladım gibi oldu. Buradaki geçirdiğim vakit yaşamıma mutluluk ve huzur katıyor. Bir çocuk gibi de onlara bakıyorum." diye konuştu.

Aydın, hayatı çok sevdiğini ve çilekle uğraşmanın kendisini dinlendirdiğini ifade ederek, "Gerçekten bahçede mutluyum. Hayatı seviyorum, çalışmayı da seviyorum. Evde oturmayı hiç sevmiyorum. Onun için de hep çalıştım ve bilmediğimi öğrenmeyi, bildiğimi de öğretmeyi severim. Hala da yeni şeyler öğreniyorum. Öğrenmenin yaşı olmadığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden teknik konularda destek aldığını belirten Aydın, "Bakacağım ve yükümlü olduğum kimse yok. Bir kadınım ve bu yaşıma rağmen bu işi sürdürüyorum. Allah'ıma çok şükür. İnsanlara örnek olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Ülkü Aydın, bahçesindeki ürünleri korumak amacıyla kamera sistemi kurduğunu da söyledi.

Yorumlar