TED Leaders Projesi lansmanı

- TED okullarından mezun 13 liderin video eğitim serisi, Enocta sistemi üzerinden satışa sunulacak - Gelirin tamamı TED "10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" burs fonuna aktarılacak - TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu: - "Test ve tost arasına sıkışmamış bir eğitim sistemini destekliyoruz" - TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener: - "İş adamları olarak TED'li kardeşlerimize rol model olabiliyorsak ne mutlu bizlere"

Google Haberlere Abone ol
TED Leaders Projesi lansmanı

İSTANBUL (AA) - Türk Eğitim Derneğinin (TED) TED Leaders Projesi ile TED okullarından mezun 13 liderin ilham verici fikirlerinin yer aldığı liderlik video eğitim serisi satışa çıkarılacak. Gelirler TED'in başlattığı "10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" burs fonuna aktarılacak

İstanbul'daki lansmanda projeye ilişkin bilgiler veren eğitim kuruluşu Enocta'nın Genel Müdürü Tijen Armağan Türkiye'nin eğitim alanındaki en büyük kuruluşlarından TED ile iş birliği yaparak DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener gibi alanında uzman ve TED okullarından mezun 13 liderin farklı konulardaki ilham verici fikirlerinin yer aldığı liderlik video eğitim serisi hazırladıklarını söyledi.

Serinin Enocta sistemi üzerinden satışa sunulacağını, gelirin de TED 10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye burs fonuna aktarılacağını anlatan Armağan, "Eğitim serisinden faydalanmak isteyen iş dünyasındaki kurumlar, kullanıcı sayılarına göre bu ürünleri Enocta kataloğundan temin ederek hem kendi çalışanlarının liderlik yolundaki gelişimlerine katkı sunmuş olacaklar hem de Enocta olarak biz bu projeden elde ettiğimiz gelirin tamamını TED 10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye burs fonuna aktararak yeni meşalelerin aydınlanması için çabalayacağız. Bu yıl içerisinde en az 50 meşalemizi bu programın içine alabilmek istiyoruz." diye konuştu."


- "Basın, sorumluluk taşımayan öğretmenin karşısında olmalı"


Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise 88 yıl önce kurulan TED'in dünyayla rekabet edebilecek nesiller yetiştirdiğini vurguladı.

Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesine ulaşması için nitelikli eğitime önem verdiklerini aktaran Pehlivanoğlu, şunları kaydetti:

"Bir ülke kalkınır, güçlü olur, nüfusu nitelikli olursa o ülke zaten önder ülke olur. TED aslında bir kalkınma projesini gerçekleştirmektedir. Maalesef ülkemizdeki en büyük sosyal adaletsizlik eğitimdedir. Benim çocuğumla Şanlıurfa'nın köyündeki çocuğu aynı sınava soktuğumuz, yakın değil uçurum bile değil, aralarında dağlar kadar fark olan eğitim hakkına sahip insanları yarıştırdığımız ve hala da birilerinin cebini doldurduğumuz bir eğitim sisteminden bahsediyoruz. Eğitimin temel niteliği olan öğretmenlerimizi yetiştireceğimize, akıllı öğretmen yerine akıllı tahtaların tercih edildiği bir sistemden bahsediyoruz.

Maalesef medyada çok haklı olarak belki atanamayan öğretmenlerin hep arkasında duruyorsunuz ama hiçbir zaman işini yapmayan öğretmenlerin karşısında durmuyorsunuz. Bir kısım öğretmenden bahsediyorum, yoksul insanların çocuklarını emanet ettiği dersleri 2,5 güne yığıyor. Basın olarak o çocuklara sahip çıkmayanların karşısında durmuyorsunuz, vebal altındasınız."


- "Test ve tost arasına sıkışmamış bir eğitim sistemini destekliyoruz"


Pehlivanoğlu, öğretmenlerin sorumluluk sahibi tutum sergilemesi halinde eğitimli nesillerin yetişeceğini dile getirerek, "Biz TED olarak Türkiye'de ayrıcalıklı zümreler yaratmayız. Dünyayla rekabet edebilecek nesli yetiştirirken öz güveni olan, kişisel gelişime önem veren, test ve tost arasına sıkışmamış, sadece akademik başarıyı değil kültürel ve sosyal başarıyı da benimsemiş bir eğitim sistemini destekliyoruz." ifadelerini kullandı.


- "TED'li kardeşlerimize rol model olabiliyorsak ne mutlu bizlere"


TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, TED'in mezunları tarafından bilâbedel yönetildiğini belirterek, TED yöneticilerine teşekkür etti.

Şener, "Ben Ankara Kolejini 1973'te bitirdim, yani 43 yıl olmuş. 43 yıl sonra hala TED'in bir etkinliğinde buraya geliyorsam demek TED'in insana verdiği çok büyük katkılar olduğu açık. Hem eğitim olarak katkı hem networking olarak katkı hem de kardeşlerimizin dediği gibi bir aile olmak… Genç TED'liler inanıyorum ki 43 yıl sonra TED'in bir etkinliğinde mutlaka buluşacaklardır." şeklinde konuştu.

Eğitimdeki fırsat eşitliği için geliştirilen projede bir teknoloji platformu olan Enocta ile çalışılmasını kıymetli bulduğunu söyleyen Şener, "Biz iş adamları olarak TED'li kardeşlerimize rol model olabiliyorsak ne mutlu bizlere." dedi.


- "TED'li olma özelliğimizle birlikte yaşadık"


DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş de 1976 yılında Ankara TED Kolejinden mezun olduğunu anlatarak, TED yöneticilerine gayretleri için teşekkür etti.

Dünyanın muazzam ivmeyle "Sanayi 4.0"a yöneldiğini dile getiren Ateş, "Ortalama öğrencilerin rast gele seçilip ortalama bir sınava tabi tutulduğu PISA'da 64 ülke arasında 45'inciyiz. Eğitimde OECD ülkelerinin çok gerisindeyiz. TED'in bugün 38 okulu bir de üniversitesi var. Burada da binlerce on binlerce burslu öğrenciler var. TED'li olmanın gururunu soyadlarımızla değil TED'li olma özelliğimizle birlikte yaşadık. Çok şey öğrendik." değerlendirmesinde de bulundu.

Yorumlar