"Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" Programı

- Gençlik ve Spor Bakanlığının Bilecik'te düzenlediği programda, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan Doğan, Yaldız ve Güvercin, o geceye ilişkin anılarını katılımcılarla paylaştı

Google Haberlere Abone ol
"Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" Programı

BİLECİK (AA) - Bilecik'teki "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" başlıklı etkinlikte, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında halkın darbecilere karşı direnişinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan Metin Doğan, Yaşar Yaldız ve milli sporcu Vildan Güvercin, o gece yaşadıklarını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Veysel Çelikdemir'in kum sanatı gösterisiyle başladı.

Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını aktaran Metin Doğan, evindeyken tankların sokaklarda olduğunu öğrenince hemen darbeci askerlerin bulunduğu bölgeye gittiğini söyledi.

Tankın altına yatarak ölmek için çaba harcadığını belirten Doğan, "Tankı durdurmak için ölümü bile göze aldım. Tankın önüne yattığım bölgeyi özellikle seçtim. Benim ezildiğimi gören herkesin dışarıya çıkacağını düşündüm, bu yüzden ezilmek için çok çaba harcadım." dedi.

Vildan Güvercin ise Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterlerden halkın tarandığı sırada bu bölgedekilerin yere yattığını dile getirdi.

Yanındaki bir kişinin, kendisini korumak amacıyla kolunu başına koyarak siper ettiğini dile getiren Güvercin, "Bir kol insanı ölümden koruyamaz ama o anda kendi canıyla beni korumaya çalıştı. Ateşin kesildiğini hissettiğim anda ayağa kalktım. Annem ve babamın vurulduğunu gördüm. Onları hastaneye götürdük. Hastanede kafamda kocaman bir et parçasının olduğunu fark ettim ve kendimi çok kötü hissettim." diye konuştu.

Yaşar Yaldız da darbe girişimini öğrendikten sonra Türk bayrağını alarak Kırklareli'deki evinden aracıyla Ankara'ya gittiğini bildirdi.

Çankaya Caddesi'nde bulunduğu sırada tankların geldiğini gördüğünü belirten Yaldız, korkmadan önlerine dikildiğini ve hiçbir şey düşünmeden tankın paletlerinin önüne yattığını ifade etti.

Daha sonra Doğan, Güvercin ve Yaldız'a birer Türk bayrağı, plaket, çiçek ve üzerinde Osmanlı arması bulunan tablo hediye edildi.

Programa, Bilecik Valisi Süleyman Elban, 2'nci Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar