TEB yeni evlenenleri tasarrufa teşvik ediyor

İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle yeni evlenecek çiftlere tasarruf alışkanlığı kazandırıyor. TEB...

Google Haberlere Abone ol
TEB yeni evlenenleri tasarrufa teşvik ediyor

İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle yeni evlenecek çiftlere tasarruf alışkanlığı kazandırıyor.

TEB açıklamasına göre, Banka "Ekonomi ailede başlar" anlayışıyla tasarruf bilincini toplum genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle evlenmek üzere olan çiftlere verilen "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında tasarruf bilinci kazandıran TEB, yenilenen tasarruf hesabı ürünü "Damla Hesap" ile de yeni evlenecek çiftlerin birikim yapmalarına katkıda bulunuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının evlilik öncesi genç çiftlere verdiği "Evlilik ve Sağlık", "Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri" ve "Aile ve Hukuk" eğitim kitlerine, çiftlerin tasarruf alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kolaylaştırmak amacıyla eklenecek TEB Damla Hesap mevduat ürünüyle destek olan TEB, çiftlerin birikim yapmalarını da kolaylaştırıyor.

İş birliği kapsamında, "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" eğitim kitlerine TEB Damla Hesap ve avantajları hakkında bilgiler eklenirken, yeni hesap açtırarak gerekli koşulları sağlayan çiftler 100 TL’lik katkıdan yararlanabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, TEB olarak ülke genelinde bireylerin finansal okuryazarlık düzeylerini yükseltmeye ve tasarruf alışkanlıklarını yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile hayata geçirdikleri iş birliğinin tasarruf bilincinin daha fazla insana aktarılması noktasında çok önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Mendi, "TEB olarak, "Ekonomi ailede başlar" diyoruz. Yeni evlenecek çiftlerin bu bilinci kazanarak ailelerini kurmaları ülkemiz adına da çok önemli." ifadelerini kullandı.

Mendi, tasarruf bilinciyle kurulan ailelerin daha sağlam, uzun ömürlü olacağını düşündüklerini aktardı.

Program kapsamında yeni evlenecek çiftlere sundukları TEB Damla Hesabın da çiftlerin tasarruf ve birikim yapmalarını kolaylaştıracağını ve geleceklerini güvence altına almalarını destekleyeceğini dile getiren Mendi, "Yeni evlenen çiftlerimiz TEB Damla Hesap ile birikim yaparken ürünün avantajlarından da yararlanacak. Bankamız ve bakanlık arasında yapılan bu protokol ile evlilik sonrası dönemde de yeni evli çiftlerin tasarruf bilincinin devam etmesini sağlamayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Mendi, kısa bir süre önce Bakanlık tarafından hayata geçirilen ve TEB dahil bir çok bankanın ürünlerini hazırlayarak sunduğu Çeyiz Hesabı ile de evlilik öncesi dönemde tasarruf bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunulduğunu vurguladı.

TEB

Yorumlar