TEB Nakit Yönetimi Akademisi

-TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Henden: - "Kurumsal bankacılıkta bu yıl yatırım kredilerine daha fazla yöneleceğiz. Stratejik ortağımız BNP Paribas'ın gücünden yararlanacağız. Satın alma ve birleşme işlemlerinde daha fazla var olacağız" -KKB Genel Müdürü Akdeniz: - "Her ay ortalama 20 bin kişinin çeki karşılıksız çıkıyor ve bundan birçok kişi zarar görüyor. Bu 20 bin kişinin geçmiş çek ödemelerine bakıldığında yaklaşık yüzde 80'inin geçmişte de çeklerinin karşılıksız çıktığı görülüyor"

Google Haberlere Abone ol
TEB Nakit Yönetimi Akademisi

İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB) Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gülümser Özgün Henden, kurumsal bankacılıkta bu yıl yatırım kredilerine daha fazla yöneleceklerini belirterek, "Stratejik ortağımız BNP Paribas'ın gücünden yararlanacağız. Satın alma ve birleşme işlemlerinde daha fazla var olacağız." dedi.

Henden, TEB Nakit Yönetimi Akademisinde yaptığı konuşmada, nakit yönetimi deyince ilk akla gelen banka olma hedefiyle çalıştıklarını kaydetti.

Bunun için tahsilat ve ödemelerde işleri kolaylaştıracak, verimliliği artıracak ve riskleri yönetmeye yardımcı olacak inovatif ürünler oluşturmaya devam ettiklerini aktaran Henden, "TEB olarak, ürün ve hizmetlerde karmaşık süreçleri basitleştirmek, manuel operasyonel süreçleri sistemlere yüklemek, analizler yapmak üzere yeni ürünler geliştirip, dijital çözümlere yatırım yapıyoruz." dedi.

Henden, bu yıl sanal hesap gibi hayatı kolaylaştıracak yeni bir tahsilat-mutabakat ürününü hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Bunun yanı sıra dünyada ilk kez ödeme uyum süreçlerini dijitalleştirecek bir proje üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Henden, özellikle büyük, kurumsal firmaların daha gelişmiş ve özelleşmiş ihtiyaçlarına yönelik ürün geliştirme ve uygulama faaliyetleriyle rakiplerinden farklılaştıklarını ifade etti.

Üç yıldır üst üste Asian Banking and Finance organizasyonu tarafında Türkiye'de "Yılın Nakit Yönetimi Bankası" seçildiklerini anımsatan Henden, "Zaman zaman anketler yaparak ürün ve hizmetlerimiz hakkında müşterilerimizin de fikrini alıyoruz. Ankete katılan müşterilerimizin yüzde 90'ı TEB Nakit Yönetimi ürün ve servislerinden memnun olduğunu ifade ediyor ve bizi 5 üzerinden 4,27 not ile değerlendiriyor. Aynı zamanda en fazla tavsiye ettikleri banka olarak yine TEB’i seçtiler. Bu sonuçlar bizi çok sevindiriyor. Gelecekte de yeni dijital ürün ve hizmetlerimiz ile müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Henden, kurumsal bankacılıkta bu yıl yatırım kredilerine daha fazla yöneleceklerine işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Stratejik ortağımız BNP Paribas'ın gücünden yararlanacağız. Satın alma ve birleşme işlemlerinde daha fazla var olacağız. Çok uluslu şirketlere özel çözümlerimiz ve özel bir organizasyonla hizmet veriyoruz. Şu anda 44 farklı ülkeden bin 300'e yakın çok uluslu firma ile çalışıyoruz. İnovatif ve dijital ürünlerimizle, geliştirdiğimiz altyapımız ile proaktif önerilerle gelen, danışman banka imajımızı güçlendirmek istiyoruz. TEB olarak gelecekte de, bugün olduğu gibi ekonomiye verdiğimiz çok yönlü desteği daha da güçlendirerek sürdürmeyi planlıyoruz."

- "Karekodlu Çek uygulaması 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren zorunlu hale gelecek"

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Genel Müdürü Kasım Akdeniz ise ticarette gerekli olan şeffaflık için önemli bir adım olan Karekodlu Çek uygulamasının 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren zorunlu hale geleceğini anımsattı.

Günümüzde sermayeyi korumanın ve güvenli bir ticari hayatın yolunun iş yapılan, vadeli mal satılan kişileri tanımaktan geçtiğini aktaran Akdeniz, "Her ay ortalama 20 bin kişinin çeki karşılıksız çıkıyor ve bundan birçok kişi zarar görüyor. Bu 20 bin kişinin geçmiş çek ödemelerine bakıldığında yaklaşık yüzde 80'inin geçmişte de çeklerinin karşılıksız çıktığı görülüyor." dedi.

Akdeniz, bu kişilere ait çeklerin kabul edilmeden önce çek raporlarına bakılarak geçmiş ödeme performansının görülmesi ve olası zararların önlenmesinin Karekodlu Çek sayesinde mümkün olduğunu dile getirdi.

Karşılıksız çek riskinden korumak için kişilerin aldıkları çekleri kontrol etmeleri gerektiğini vurgulayan Akdeniz, şunları da kaydetti:

"Findeks Karekodlu Çek Sistemi ile keşidecinin geçmiş çek ödeme alışkanlığı tek tıkla görülebilecek. Çeki elinde bulunduran kişi, çek yaprakları üzerinde yer alan karekodu, akıllı telefonuna indireceği Findeks Mobil Uygulaması ile okutarak sorgulama yaptırabilecek. Bu sistem sayesinde çek üzerindeki bilgilerde herhangi bir silinti, kazıntı, tahrifat veya bir başka kimyasal sahtecilik tespit edilebilecek ve ticari hayat tüm taraflar için daha güvenli hale gelecek."

TEB Nakit Yönetimi Akademisinde 4 farklı konuda panel düzenlendi. Panellerde farklı endüstrilerde faaliyet gösteren kurumsal firmalar kendi deneyimlerini paylaşırken, gündemdeki konular etrafında yaptıkları tercihleri, sağladıkları faydaları, karşılaştıkları zorlukları ve gelecek hedeflerini de paylaştı.

"Tahsilatlar: Alacak Riski Yönetimi ve Mutabakat" başlıklı panelde, tahsilat ve şirketlerin alacaklarını garanti altına almak için alternatifler üzerine konuşulurken, "Nasıl Bağlanmak İsterdiniz?" panelinde, elektronik ödemeler ve belge alışverişi için bankalarla sistemsel bağlantı sağlamak için kullanılacak metotlar masaya yatırıldı.

"Dijitalleşen Dünya" panelinde de dijitalleşme trendinin hazine yönetimine ne kadar dokunduğu, aplikasyon çözümleri, bankalar ile hazine yönetimlerinin ilişkileri gibi konular, çok bankalı platformlar ve Bitcoin gibi yeni çözümler tartışılırken, "Etkin İşletme Sermayesi Yönetimi" panelinde ise kısa vadeli likidite ihtiyaçlarını karşılamak için şirketlerin işletme sermayelerini daha etkin yönetmesinin yolları paylaşıldı.

İlki 2015 yılında düzenlenen TEB Nakit Yönetimi Akademisi, Best Business Awards tarafından "Müşteri Odaklılık" alanında birincilik ödülü ile ödüllendirilmişti.

Yorumlar