TDV'den Etiyopya'ya ramazan yardımı

- Türkiye'nin Etiyopya Büyükelçisi Ulusoy: - "TDV 9 yıldır Etiyopya’da sosyal yardım faaliyetinde bulunuyor. Türk insanı her zaman Etiyopyalı kardeşlerimizin yanında olmuştur. Etiyopyalı kardeşlerimiz ile Türk kardeşlerimiz birbirine çok benzer, her iki halk da misafirperverdir. Bundan iki ay önce iş adamlarımız da Etiyopya’nın kuraklıktan en çok etkilenen Afar eyaletinde yardımlarda bulundular" - Etiyopyalı aileler: "Ramazan'da bizleri unutmayan Türk yardımseverler ile bunları bize ulaştıran TDV yetkililerine teşekkür ediyoruz. Türkiye ve halkına duacıyız"

Google Haberlere Abone ol
TDV'den Etiyopya'ya ramazan yardımı

ADDİS ABABA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa ve Afar eyaletinde yoksul ailelere erzak ve ihtiyaç malzemesi dağıttı.

Dünyanın 88 ülkesi ve 500 bölgesinde ramazan yardım çalışmaları yürüten TDV ekipleri, Addis Ababa ve Afar eyaletinde 65 ton gıda yardımında bulundu.

Addis Ababa’da Yetim Çocuklar Merkezinde gerçekleştirilen gıda kolilerinin dağıtımı için düzenlenen törene Türkiye'nin Etiyopya Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Diyanet İşleri Başkanı Etiyopya Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Acar, TDV Koordinatörü Yüksel Sezgin, TDV Uzmanları Cihat Bayrak ve İsmail Erbaş ile yerel yetkililer katıldı.

TDV'nin bölgedeki çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükelçi Ulusoy, vakfın 9 yıldır Etiyopya’da sosyal faaliyetlerde bulunduğunu belirterek, başkent Addis Ababa ile Afar eyaletinin Aseyata ve Afambo bölgelerinde toplam 2 bin 500 aileye yardım ulaştırdığını, Adama’da da bin kişiye iftar verdiklerini ve Mekele’de 550 görme engelliye beyaz baston dağıttıklarını söyledi.

Yardımların ihtiyaç sahiplerine bizzat TDV yetkilileri tarafından teslim edildiğini kaydeden Ulusoy, "Türk insanı her zaman Etiyopyalı kardeşlerimizin yanında olmuştur. Etiyopyalı kardeşlerimiz ile Türk kardeşlerimiz birbirine çok benzer, her iki halk da misafirperverdir. Bundan iki ay önce iş adamlarımız da Etiyopya’nın kuraklıktan en çok etkilenen Afar eyaletinde yardımlarda bulundular." diye konuştu.

Etiyopya’nın değişik bölgelerinde yardımları alan aileler, Türkiye hükümeti ve TDV'ye teşekkür ederek, "Ramazan'da bizleri unutmayan Türk yardımseverler ile bunları bize ulaştıran TDV yetkililerine teşekkür ediyoruz. Türkiye ve halkına duacıyız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar