TDV üçüncü kez iyiliği ödüllendirecek

- Türkiye Diyanet Vakfınca, üçüncüsü düzenlenecek "Uluslararası İyilik Ödülleri" için "iyilik hikayeleri" kabul edilmeye başlandı - Vakıf Genel Müdürü Tutkun: "Elbette her iyilik değerlidir, burada asıl amacımız ülkemize ve yaşadığımız dünyamıza bir mesaj vermek, örnek iyilikler göstermek, ufak bir iyiliğin nasıl milyonlarca kişinin umuduna dönüştüğünü anlatabilmek"

Google Haberlere Abone ol
TDV üçüncü kez iyiliği ödüllendirecek

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), 12 Mart 2017'de üçüncüsünü düzenleyeceği "Uluslararası İyilik Ödülleri" için iyiliğe katkıda bulunanların hikayeleri kabul edilmeye başlandı.

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar" sloganıyla 41 yıldır dünyanın pek çok bölgesinde hayrın ve iyiliğin eli olduklarını, iyiliğin toplumun her alanında yayılmasına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

İyilik için yaşamayı varoluş sebebi olarak gören Türkiye Diyanet Vakfı olarak iyiliği yaymak ve farkındalığı artırmak için iyilik hikayelerini ödüllendirdiklerini ifade eden Tutkun, "Bir iyiliği duyurmanın, anlatmanın, aktarmanın birçok insanı iyilik yapmaya teşvik edeceği düşüncesinden hareketle Uluslararası İyilik Ödülleri programı düzenliyoruz." dedi.

İyilik ödüllerinin 2015'te verilmeye başlandığını ve bugüne kadar pek çok iyilik hikayesini gün yüzüne çıkardıklarını vurgulayan Tutkun, bu yıl da iyiliği ödüllendireceklerini ve 16 Aralık 2016'ya kadar iyilik hikayeleri başvurularını alacaklarını bildirdi.

- "Bireyleri harekete geçiren hikayeler bekliyoruz"

Dünyaya ve yaşadığı toplumlara örnek olabilecek yaşanmış iyilik hikayelerini ön plana çıkarmak istediklerini dile getiren Tutkun, şöyle devam etti:

"2016 yılı içerisinde Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri üzerinden bize ulaşan, vatandaşlarımızın önerisi, basından ve sosyal medyadan tespit ettiğimiz bin 100 hikayenin arasından ön plana çıkan, yaşanmış iyilik hikayelerine ödül verdik. Bu hikayelerde başta kendi ülkemizden olmak üzere, Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Balkanlara, Amerika'dan Uzakdoğu'ya kadar bir çok iyilik sahibini gün yüzüne çıkarmak istedik. Ödüller Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından katılımcılara takdim edildi.

Elbette her iyilik değerlidir, burada asıl amacımız ülkemize ve yaşadığımız dünyamıza bir mesaj vermek, örnek iyilikler göstermek, ufak bir iyiliğin nasıl milyonlarca kişinin umuduna dönüştüğünü anlatabilmek. Bu yıl da yine aynı şekilde ülkemiz ve dünyanın pek çok bölgesinden iyilik sahiplerine ödül vermek istiyoruz. Hikayelerimiz Diyanet İşleri Başkanlığımız ve vakfımızın merkez ve taşra teşkilatlarının yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı yurt dışı teşkilatları ve yurt dışı paydaşlarımız yardımıyla da toplanıp bize ulaştırılacak. Bize ulaşan hikayeler vakfımızda oluşturulan komisyonla değerlendirilecek."

Uluslararası İyilik Ödülleri Programını önemsediklerinin altını çizen Tutkun, "Dünyada ve yaşadığı toplumda çığır açan, bireyleri harekete geçiren, çevresine ilham veren, farklı dil ve kültürde yaşayan insanları güzellikte bir araya getiren, yaratanın hatırına tüm yaratılmışları koruyan ve kuşatan iyiliklerin konu olduğu yaşanmış hikayeleri bekliyoruz. Bize gönderilecek yaşanmış iyilik hikayeleri, komisyonumuz tarafından hassasiyetle değerlendirilecek." diye konuştu.

İyilik hikayeleri, 16 Aralık 2016'ya kadar "[email protected]" adresine ulaştırılabilecek. Komisyonun değerlendirmesi sonucunda uygun görülenlere 12 Mart 2017'de yapılacak törende ödülleri verilecek.

Detaylı bilgi ve örnek iyilik hikayelerine "www.uluslararasiiyilikodulleri.com" internet adresinden erişilebilecek.



Yorumlar