TDBB'ye Bosna-Hersek'ten ziyaret

- TDBB Başkanı Karaosmanoğlu: - "Türkiye'de tutulan demokrasi nöbetlerine, Bosna-Hersek'teki belediyeler ve halk da katıldı. Kalpleri bizim için attı, bizim gibi üzüldüler, kalkışmanın başarılı olmamasından da bizim gibi büyük bir mutluluk duydular. Kendilerine yanımızda olduklarından dolayı teşekkür ediyoruz" -TDBB Yönetim Kurulu Üyesi Efendiç: -"Darbe girişime karşı gösterdiği azim nedeniyle Türk milletini tebrik ediyorum. Bu tavır hepimizi gururlandırdı. Türk halkı demokrasiye sahip çıktı ve dünyaya demokrasi dersi verdi"

Google Haberlere Abone ol
TDBB'ye Bosna-Hersek'ten ziyaret

İSTANBUL (AA) - Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye'de tutulan demokrasi nöbetlerine Bosna-Hersek'teki belediyeler ve halkın da katıldığını belirterek, "Kalpleri bizim için attı, bizim gibi üzüldüler, kalkışmanın başarılı olmamasından da bizim gibi büyük bir mutluluk duydular. Kendilerine yanımızda olduklarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Saraybosna Novi Grad Belediye Başkanı ve TDBB Yönetim Kurulu Üyesi Semir Efendiç başkanlığındaki Bosna-Hersek Belediye Heyeti, TDBB'ye, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle dayanışma ziyaretinde bulundu.

Misafirlerini TDBB Genel Merkezi'nde ağırlayan Karaosmanoğlu, 15 Temmuz'da Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılı günlerde Bosna-Hersek'teki yerel yöneticilerin ve belediye başkanlarının kendilerine desteklerini esirgemediğini söyledi.

Karaosmanoğlu, heyetin bu desteklerini göstermek için ziyarete geldiklerini dile getirerek, ziyaret kapmasında ayrıca "Doboj Dostluk Köprüsü İşbirliği Protokolü"nü de imzalayacaklarını ve bu köprünün Bosna-Hersek ile Doboj-İstok şehirlerini birbirine bağlayacağını anlattı.

Türkiye'de tutulan demokrasi nöbetlerine Bosna-Hersek'teki belediyelerin ve halkın da katıldığını hatırlatan Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Kalpleri bizim için attı, bizim gibi üzüldüler, kalkışmanın başarılı olmamasından da bizim gibi büyük bir mutluluk duydular. Kendilerine yanımızda olduklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Türk halkının hainlerin karşısında güçlü durmasından dolayı bizleri tebrik ettiler. Bu arada, Doboj Dostluk Köprüsü'nü birlikte inşa edeceğimiz için çok mutluyuz. Bu köprünün her iki şehrin insanlarını, aynı zamanda gönüllerini de birbirine bağlayan bir dostluk köprüsü haline dönüşmesini temenni ediyoruz."

- "Türk milleti bizi gururlandırdı"

Efendiç de Türkiye'de son günlerde yaşanan olayların kendilerini fazlasıyla üzdüğünü söyleyerek, "Darbe girişime karşı gösterdiği azim nedeniyle Türk milletini tebrik ediyorum. Bu tavır, hepimizi gururlandırdı. Bosna-Hersek olarak, Türkiye'nin son dönemde ekonomik anlamda kalkınmasından çok memnunuz. Ekonomik anlamda yakalanan bu başarıyı, darbe girişimiyle yok etmek istediler. Ancak Türk milleti buna izin vermedi. Geçen yıllarda aynı darbe Mısır'da da yaşandı ama Türk halkı Mısır halkı gibi davranmadı ve demokrasiye sahip çıktı. Türk milleti dünyaya demokrasi dersi verdi." diye konuştu.

Doboj İstok Belediye Başkanı Kemal Bratiç ise "Doboj Dostluk Köprüsü"nün manevi değerinin büyük olduğuna işaret ederek, köprünün iki şehir arasındaki insani ilişkileri geliştireceğini bundan da büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bratiç, 15 Temmuz'da meydana gelen darbe girişiminde Türk halkının gösterdiği başarıyı hayranlıkla izlediklerini aktararak, "Her zaman Türk milletinin yanındayız. Hatta gelip Türk milletine destek vermek isteyenler bile oldu." dedi.

Daha sonra iki heyet arasında, "Doboj Dostluk Köprüsü İşbirliği Protokolü" imzalandı.

İmza törenine, TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Doboj Belediye Başkanvekili Milos Bukejloviç de katıldı.

İmza törenin ardından heyet, Merkezefendi'de Zeytinburnu Belediyesi'nin katkılarıyla oluşturulan TDBB Kütüphanesi'nin açılışını da yaptı.

Yorumlar