TCG Barbaros Fırkateyni Kazablanka'da

KAZABLANKA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti Gemisi (TCG) Barbaros Fırkateyni Fas’ın en büyük kenti Kazablanka’ya demirledi. TCG Barbaros Fırkateyni’nin Fas ziyareti...

Google Haberlere Abone ol
TCG Barbaros Fırkateyni Kazablanka'da

KAZABLANKA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti Gemisi (TCG) Barbaros Fırkateyni Fas’ın en büyük kenti Kazablanka’ya demirledi.

TCG Barbaros Fırkateyni’nin Fas ziyareti onuruna Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Aytekin tarafından gemide resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz ve Rabat Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Mustafa Erceylan’ın yanı sıra Fas’ta bulunan diplomatik temsilciler, Faslı yetkililer ve Fas’ta yaşayan Türkler katıldı.

Türkiye’den 11 Mayıs'ta yola çıkan TCG Barbaros Fırkateyni, Kazablanka limanı ziyareti öncesi NATO Deniz Komutanlığınca planlanan Dynamic Mongoose 2016 NATO Tatbikatı'na ve NATO Elektronik Harp Denemeleri'ne katıldı. Bu harekat faaliyetleri kapsamında Karadeniz’den Atlas Okyanusu ve Kuzey Kutup Dairesi’ne kadar uzanan geniş bir deniz alanında seyreden TCG Barbaros, bu süreçte yaklaşık 1,5 dünya turuna denk gelen 27 bin 458 deniz mili seyir yaptı.

Gemi ayrıca, Norveç Denizi’nde yapılan NATO faaliyetleri kapsamında 13 Haziran'da Kuzey Kutup Dairesi’nde 70 derece kuzey enlemine kadar çıkan ilk Türk Harp Gemisi oldu.

TCG Barbaros Fırkateyni yarın Kazablanka’dan ayrılacak.

Yorumlar