TBMM'den "Atatürk posteri" haberlerine ilişkin açıklama

- "(Meclis'teki tadilat ve onarım çalışmaları ile ilgili haber) Haberde belirtilen 'halıya dokunmuş Atatürk posteri', yapılan inşaat çalışması dolayısıyla kaldırılmıştır. Meclisimizin her yanında, her odasında Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün resimleri bulunmaktadır ve bulunmaya devam edecektir"

Google Haberlere Abone ol
TBMM'den "Atatürk posteri" haberlerine ilişkin açıklama

ANKARA (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından, Meclis'te devam eden tadilat ve onarım çalışmalarına ilişkin haberlere dair, "Haberde belirtilen 'halıya dokunmuş Atatürk posteri', yapılan inşaat çalışması dolayısıyla kaldırılmıştır. Meclisimizin her yanında, her odasında Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün resimleri bulunmaktadır ve bulunmaya devam edecektir."değerlendirmesinde bulunuldu.

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca, TBMM'de gerçekleştirilen tadilat ve onarım çalışmasıyla ilgili bazı basın ve yayın organlarında çeşitli haberlerin yer alması dolayısıyla, bir açıklama yapılması zaruretinin hasıl olduğu belirtildi.

15 Temmuz gecesi gerçekleşen menfur darbe girişiminde en ağır hasarı TBMM'nin aldığı vurgulanan açıklamada, hasara uğrayan yerler ve malzemelerle ilgili, "Demokrasi müzesi çalışması" ile "Onarım ve aslına uygun tadilat çalışmasının" yapılmasının uygun görüldüğü bilgisine yer verildi.

Açıklamada, TBMM'de yapılan onarım ve tadilat çalışmasına ilişkin, Bilim ve Değerlendirme Kurulu onayının alındığına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Muhalefet kulisi olarak bilinen bölümde havalandırma ve ışık alma açılarından sorun yaşanıldığından, yapılan şikayetler ve talepler üzerine iktidar kulisiyle aynı duruma getirilerek sorun çözülmeye çalışılmıştır. Haberde belirtilen 'halıya dokunmuş Atatürk posteri', yapılan inşaat çalışması dolayısıyla kaldırılmıştır. Meclisimizin her yanında, her odasında Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün resimleri bulunmaktadır ve bulunmaya devam edecektir."

Yorumlar