TBMM kararı

- FETÖ/PDY'nin darbe girişimi ve faaliyetlerinin araştırması için kurulan Meclis Araştırması Komisyonuna üye seçimine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yer aldı

Google Haberlere Abone ol
TBMM kararı

ANKARA (AA) - TBMM Genel Kurulu'nun, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonuna üye seçimine ilişkin aldığı karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile bu terör örgütünün faaliyetlerinin tüm yönleriyle araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için kurulan komisyon birer başkan, başkanvekili, sözcü ve katip ile 11 üyeden oluşuyor.

Anayasa'nın 98. ve İçtüzük'ün 104 ve 105. maddeleri uyarınca kurulan ve üyeleri TBMM Genel Kurulu'nun 19 Ağustos'taki 128. birleşiminde yapılan seçimle oluşturulan komisyonda, AK Parti'den 9, CHP'den 4, HDP ve MHP'den birer milletvekili bulunuyor.

Komisyonda, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkan, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ başkanvekili, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır sözcü, AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram katip olarak görev yapıyor.

Meclis Araştırması Komisyonundaki diğer üyeler ise AK Parti milletvekilleri Zekeriya Birkan (Bursa), Emine Nur Günay (Eskişehir), Ravza Kavakçı Kan (İstanbul), Hüseyin Kocabıyık (İzmir) ve Burhanettin Uysal (Karabük), CHP milletvekilleri Zeynel Emre (İstanbul), Aykut Erdoğdu (İstanbul), Mustafa Sezgin Tanrıkulu (İstanbul) ve Aytun Çıray (İzmir), HDP Milletvekili Mithat Sancar (Mardin), MHP Milletvekili Mehmet Erdoğan'dan (Muğla) oluşuyor.

Yorumlar