TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden Özel Harekat'a ziyaret

- Üyeler, FETÖ'nün darbe girişiminde savaş uçaklarıyla bombalanan Özel Harekat Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek, şehitlerin anısına karanfil bıraktı -TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu: - "Kalkışma içerisinde bulunan, vatana bu acıyı yaşatan, bu milleti bu destanı yazdıracak noktaya getirenleri lanetliyoruz" - Ankara Emniyet Müdürü Karaaslan: - "(15 Temmuz gecesine dair) Sokakta gördüğünüz, 'Dur' ihtarınıza uymayan tüm askerleri vurun. Binalarımıza hiçbirisini sokmayın. Silahlı olarak binalarımızı savunun. Benden başka hiç kimsenin emrini dinlemeyin.' diye talimat verdim"

Google Haberlere Abone ol
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden Özel Harekat'a ziyaret

ANKARA (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, FETÖ'nün darbe girişiminde savaş uçaklarıyla bombalanan Özel Harekat Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek, şehitler anısına karanfil bıraktı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu ve beraberindeki üyeler, Gölbaşı'nda 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişiminde savaş uçaklarıyla bombalanan ve 50 şehit verilen Özel Harekat Daire Başkanlığında incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Yeneroğlu ve beraberindekiler, Özel Harekat yerleşkesinde bombanın düştüğü alana şehitler anısına karanfil bırakarak dua etti.

Yeneroğlu, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi kimsenin tahayyül etmediği şekilde barbarlık ve vahşetle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Devletin ve vatanın işgal girişimine karşı halkın sokaklara dökülerek tüm vatan sathını korumak için büyük mücadele verdiğini ve kahramanlık gösterdiğini anımsatan Yeneroğlu, "Kalkışma içerisinde bulunan, vatana bu acıyı yaşatan, bu milleti bu destanı yazdıracak noktaya getirenleri lanetliyoruz." dedi.

Kahraman polisler ile darbe girişimine karşı duran kahraman askerlerin de 15 Temmuz gecesi destansı bir çaba gösterdiğine değinen Yeneroğlu, benzer acıların yaşanmaması ve ülkenin bu tür belalardan uzak kalması temennisinde bulundu.

Yeneroğlu, darbeye karşı mücadele ederken hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Gazi Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören Emniyet mensupları ile vatandaşları da ziyaret eden Yeneroğlu ve Komisyon üyeleri, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğüne geçti.

Komisyon Başkanı ve üyeler, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile makamında yaptıkları görüşmede, olay gecesine ilişkin bilgi aldı.

Yeneroğlu, burada da Karaaslan'ın şahsında bütün polis teşkilatına kahramanca mücadelesinden dolayı teşekkür etti ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.

- "Kolordu Komutanı'yla da görüşemeyince tedirgin oldum"

Yeneroğlu ve üyelere teşekkür eden Karaaslan da 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarına dair, şu bilgileri paylaştı:

"Bir emniyet müdür yardımcısı arkadaşım 'Genelkurmay Başkanlığı kavşağı civarından silah sesleri duyuldu.' diye geldi. Önce arkadaşımı gönderdim. O ana kadar hiçbir bilgimiz yoktu. Hiçkimse bize bilgi falan vermedi. Basit bir asayiş olayı, araçtan havaya ateş açma gibi bir şey olduğunu düşünerek, müdür yardımcısı arkadaşa 'Git bir bak.' dedim. Arkadaş tekrar aradı, çok yoğun sesler duyulmuş, ama emare yok dedi. Saat 21.30 civarında, 'Ben de duydum ses, Genelkurmayın içinden geliyor.' dedi. Sonra ben de gittim. Bize 'tatbikat' diyorlar, bu bilgiyi verenin kim olduğu da belli değil, gerçekten yetkili midir? İçeri zaten girmek mümkün değil, bütün ışıkları kapatmışlar. 'Bir yüzbaşı cinnet geçirdi, bir yarbayı vurdu, onunla uğraşılıyor.' diyorlar. Bir başka haber geliyor, 'İşte bir terörist grup sızdı, onlarla çatışma var.' diyorlar. Merkez Komutanlığıyla temas kurdum, hatta sinirlendim de yani. 'Böyle tatbikat ise böyle şey olur mu, insan haber verir.' dedim. Sonra Kolordu Komutanı geldi, onun arabasını gördüm, kendisini göremedim. O beni arıyor konuşamıyoruz, ben onu arıyorum açmıyor. Valimize bilgi verdim, 'Adını koyamıyorum ama anormal da şeyler oluyor Genelkurmayda.' dedim. Genelkurmayın otoparkı yanında duvarın dibindeydim, sonra Kolordu Komutanıyla da görüşemeyince tedirgin oldum. Hava Kuvvetleri tarafına geçtim, sonra ilk uçak da geçti, bende bir kanaat oluştu zaten. Sonra Genel Müdürümüzü aradım, Sayın Valimiz gelmişti, yakındı zaten, ona da kanaatimle birlikte durumu arz ettim. Sonrasında Genel Müdürümüz bizi tüm daire başkanlarıyla topladı. Daha sonra, 'Sokakta gördüğünüz, 'Dur' ihtarınıza uymayan tüm askerleri vurun. Binalarımıza hiçbirisini sokmayın. Silahlı olarak binalarımızı savunun. Benden başka hiç kimsenin emrini dinlemeyin.' diye talimat verdim. O sırada, ben, Emniyet Genel Müdürümüz ve Valimiz'le beraberdim, burada değildim."

- TEM Daire Başkanı Turgut Aslan'ın vurulması

Gazi Hastanesinde tedavisi devam eden Aslan'ın vurulması hakkında da şunları kaydetti:

"Turgut, benim 25 yıldır, tek aile gibi birlikte yaşadığımız bir kardeşim. Benim duyduğum, İstanbul'da köprünün kapatılmasına dair haberi gören arkadaşı 'İstanbul'da anormal şeyler oluyor.' diye söylemiş. O da bilgi almak üzere tanıdığı bir jandarma yetkilisini aramış. O da onu görüşmek üzere oraya gitmiş. Tabii ortada Turgut Bey'in beyanları olmayınca herşey havada kalıyor. Saat 22.15 gibi Arif Çetin Paşa, Genel Müdürümüzü aradı. İşte bizim artık kafamızda her şey net. O da 'Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe binasının işgal edildiğini, kendisinin dışarıda kaldığını' söyledi. Ben de bizim bütün Ankara Emniyet Müdürlüğünün özel harekatını oraya gönderdim. Saat 22.30 gibi operasyona başladı arkadaşlar. Sabaha karşı Turgut Bey'den haber alınamıyordu, nerede olduğunu bulamadık sabah belli bir saate kadar. Sonra bizim Özel Harekat Müdürü dedi ki, 'Turgut başkanımın şoförünü buldum.' dedi. Birisi sağdı, o demiş 'Başkanım içeride rehin tutuyorlar.' Öyle öğrendik biz Turgut Bey'in içeride olduğunu. Binayı tamamen ele geçirdiğimizde, koruması şehit edilmişti, kendisini de yaralı bulduk, hastaneye sevk ettik. Beştepe binasının içinde bulduk ama katını tam bilmiyorum."

Ziyaretin ardından Yeneroğlu ve komisyon üyeleri, Ankara Emniyet Müdürü Karaaslan ile FETÖ'nün darbe girişiminde bombalanarak zarar gören, şehitlerin verildiği alana karanfil bıraktı, dua okudu.

Yorumlar