TBMM İçişleri Komisyon üyeleri, Özel Harekat'ı ziyaret etti

- TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç: - "Özel Harekat, Türkiye Cumhuriyeti'nin gurur abidesi olan kuruluşlarımızdan bir tanesidir. Çok sayıda şehit verdiler, hepsi serdengeçti, vatan millet aşkıyla yaşayan kocaman yürekli insanlardır"

Google Haberlere Abone ol
TBMM İçişleri Komisyon üyeleri, Özel Harekat'ı ziyaret etti

ANKARA (AA) - TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, "Özel Harekat, kurulduğu günden beri kahramanca mücadele etmiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin gurur abidesi olan kuruluşlarımızdan bir tanesidir. Çok sayıda şehit verdiler, hepsi serdengeçti, vatan millet aşkıyla yaşayan kocaman yürekli insanlardır." dedi.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ve beraberindeki komisyon üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında uçaklar tarafından bombalanan Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti.

Komisyon üyeleri, çok sayıda özel harekatçının şehit olduğu kampüste incelemelerde bulundu, şehitler için dua etti.

Komisyon Başkanı Güvenç, şimdi yaraları sarma zamanı olduğunu belirterek, "Birlik olma zamanıdır, devletimize, bayrağımıza sahip çıkma zamanıdır. O günden bugüne de millet olarak bunu yapmaya çalışıyoruz, yeni bir ruhla geleceğimizi planlamaya çalışıyoruz." dedi.

Güvenç, özel harekat polislerinin geçmişten beri kahramanca vatanını savunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Özel Harekat, kurulduğu günden beri kahramanca mücadele etmiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin gurur abidesi olan kuruluşlarımızdan bir tanesidir. Çok sayıda şehit verdiler, hepsi serdengeçti, vatan millet aşkıyla yaşayan kocaman yürekli insanlardır. Onların hayatını, duygularını bilen bilir, beraber çalışanlar bilir. Komisyon üyelerimizin birçoğu da geçmişte onlarla birlikte oldukları için bu hallerini, vatanperverliklerini bilir. Sözün bittiği yerdeyiz, Allah rahmet eylesin. Allah ülkemizi korusun."

Özel Harekat Dairesinin hasar gören bölümlerinde yaptıkları incelemeye işaret eden Güvenç, "O karanlık gecede kahraman vatan evlatlarımızı şehit verdik, hem de hiç beklenmedik şekilde ve kendi uçaklarımızla havadan vurulduk. Ben sayın Daire Başkanımızın şahsında bütün kahraman şehit evlatlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanlarını cennet eylesin ve bir daha böyle acılar yaşatmasın." ifadesini kullandı.

Güvenç, 15 Temmuz darbe girişiminin, dünya tarihinin gördüğü en alçak ihanetlerden biri olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi partiler, kahraman Türk polisi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir kısmının, hep birlikte saldırıyı bertaraf ettiğini kaydetti.

Yorumlar