TBMM heyeti Almanya'da 15 Temmuz'u anlattı

- TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Altunyaldız: - "Görüşmede yıllarca, 40 yıla aşkın bir süredir sinsi bir şekilde örgütlenerek sonunda ülkesini bir terör hareketiyle işgale girişen, milletine kasteden bir örgütün uzun dönemden beri teşkilatlandığı tüm ülkeler için zararlı faaliyetler içinde olabileceğini hatırlattık" - "Kendilerinden FETÖ terör örgütü tarafından işletilen okul, dernek ve finans kuruluşlarının kapatılması konusunda gerekli tedbirleri almaları hususunu özellikle altını çizmek suretiyle dile getirdik"

Google Haberlere Abone ol
TBMM heyeti Almanya'da 15 Temmuz'u anlattı

BERLİN (AA) - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ve komisyon üyeleri, Almanya'nın başkenti Berlin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlattı.

Altunyaldız, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde komisyon üyesi AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında 4 gündür ülkedeki temaslarına ilişkin bilgi verdi.

Heyetin, Peter Ramsauer başkanlığındaki Almanya Federal Meclis Ekonomi ve Enerji Komisyonu üyeleriyle yapıcı ve sıcak ortamda görüştüğünü belirten Altınyaldız, 15 Temmuz'daki hain darbe teşebbüsü ve başta Almanya olmak üzere pek çok ülkedeki FETÖ yapılanmasına ilişkin bilgi verdiklerini söyledi.

Altunyaldız, görüşmenin, 15 Temmuz gecesi Türkiye’deki terör ve işgal saldırısının küresel dünyadaki yansımalarının doğru şekilde ifade edilmesi ve buna ilişkin hususlar ve sonuçların muhataplar tarafından birinci elden öğrenilmesi ve değerlendirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Türk milletinin kahramanca Türkiye’nin demokrasisi ve istiklalinin korunmasında ortaya koyduğu birlik ve beraberliği anlattıklarını kaydeden Altunyaldız, TBMM’nin de bu konuda kararlılık ve birliktelik gösterdiğini anlattı.

Altunyaldız, kendi ülkesine, cumhuriyetine, demokrasisine, seçilmiş cumhurbaşkanına, başbakanına, meclisine ve gerçekten içinden geldiği millete saldıran FETÖ’nün tüm boyutlarıyla bilinmesi gerektiğine dikkati çekerek, Almanya'nın 24 okul, 150 meslek okulu, 300 dernek ve birçok medya organizasyonu ile FETÖ'nün örgütlenmesinde önemli bir merkez olduğunu kaydetti.

Altunyaldız, "Görüşmede yıllarca, 40 yıla aşkın bir süredir sinsi bir şekilde örgütlenerek sonunda ülkesini bir terör hareketiyle işgale girişen, milletine kasteden bir örgütün uzun dönemden beri teşkilatlandığı tüm ülkeler için zararlı faaliyetler içinde olabileceğini hatırlattık. Kendilerinden FETÖ terör örgütü tarafından işletilen okul, dernek ve finans kuruluşlarının kapatılması konusunda gerekli tedbirleri almaları hususunu özellikle altını çizmek suretiyle dile getirdik." ifadelerini kullandı.

MHP'li ve CHP'li komisyon üyelerinin komisyonda yaptıkları değerlendirmelerle de milletçe gösterilen birlik ve beraberliği ortaya koyduklarını anlatan Altunyaldız, Almanya ile ticaret ilişkilerinin de değerlendirildiği bilgisini paylaştı.

Altunyaldız, 2015'te 35 milyar dolar, 2016'nın ilk 7 ayında da 21 milyar dolar ticaret hacmi ile Almanya'nın, Türkiye'nin birinci ticaret ortağı olduğuna işaret etti.

- "Alman komisyon üyelerini Dünya Enerji Kongresi'ne davet ettik"

Almanya'nın Türkiye'ye yönelik 8,7 milyar dolara varan yatırım ve üretimiyle iki ülke arasındaki ortak projelerle bundan sonra da birinci ticaret ortağı vasfını sürdüreceğine ilişkin ortak kanaatlerin dile getirildiğini aktaran Altunyaldız, yapılacak değişik projelerin ortaklaşa yürütülmesi konusundaki görüşlerin de paylaşıldığını anlattı.

Altunyaldız, Almanya Ekonomi ve Enerji Komisyonu üyelerini 9-13 Ekim'de 23'üncüsü yapılacak Dünya Enerji Kongresi'ne davet ettiklerini vurguladı.

Temaslar kapsamında Almanya Sanayi ve Ticaret Odası yetkilileriyle de görüştüklerini aktaran Altunyaldız, Almanya'da sayıları 3,5 milyonu aşan Türk kökenlilerin işveren konumuna gelmeleri ve büyük işletmeler halinde işlerini sürdürmelerinin ilişkilerde büyük bir potansiyel oluşturduğunu gördüklerini söyledi.

- "Türkiye, enerji alanında merkez olma yolunda"

Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri de değerlendirdiklerini ifade eden Altunyaldız, "Bugüne kadar ülkemizin AB'ye yönelik politikalarında hiçbir değişiklik olmadığını ve müzakerelerin hızlı bir şekilde devam edilmesi noktasında kararlı tutumumuzu bir kez daha muhataplarımızla paylaşmış olduk." şeklinde konuştu.

Altunyaldız, Hamburg'da düzenlenen Rüzgar Enerjisi Fuarı'na katılan Türk şirketlerini de ziyaret ettiklerini belirterek, "Burada, Türkiye’nin enerji alanında hem bir yönetim merkezi hem de bir üretim merkezi yolunda önemli mesafeler aldığını gördük. Bu konuda hükümetin ve Enerji Bakanlığımızın çalışmaları önemli bir şekilde algılanmış ve çalışmalar doğrultusunda iş birliğine ve Türkiye’nin cazibesine dönük iştahının arttığını gördük." değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, küresel firmaların üst yöneticileri (CEO) ve yönetim kurulu başkanlarıyla da görüştüklerini aktaran Altunyaldız, görüşmelerde Türkiye'nin, bölgenin ve küresel enerji piyasasının ticaret merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini gördüklerini ifade etti.

Altunyaldız, gelecek dönemde de komisyonun değişik ülkelerde muhatabı olduğu komisyonlarla belli program çerçevesinde görüşmeleri sürdürerek FETÖ'yü, istikrarlı Türkiye ekonomisi ile Türkiye'deki bölgesel ve küresel imkanları anlatacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar