TBMM Başkanı Kahraman Strazburg'da

- Kahraman, Avrupa Konseyi Parlamento Başkanları Konferansı'nın ardından DİTİB Strazburg'da vatandaşlarla bir araya geldi - COJEP Derneği ziyareti sonrası Strazburg temaslarını tamamlayan Kahraman, Türkiye'ye hareket etti

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanı Kahraman Strazburg'da

STRAZBURG (AA) - Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin parlamento başkanlarının katılımıyla iki yılda bir düzenlenen, Avrupa Konseyi Parlamento Başkanları Konferansı için Strazburg'da bulunan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, konferansın ardından Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Strasbourg şubesini ziyaret etti.

Kahraman, 2 gün süren konferansın sona ermesi ile Avrupa Konseyi temaslarını tamamladı ve DİTİB Strazburg'da, cuma namazı sonrası vatandaşlarla buluştu.

İsmail Kahraman, vatandaşlarla, Strazburg'daki temasları ve Türkiye'de son dönemde meydana gelen gelişmelerle ilgili sohbet etti.

Vatandaşların güncel konulara dair sorularını yanıtlayan Kahraman, 1960'lı yıllardan itibaren Türkiye'den Avrupa'ya doğru başlayan göçe dair anılarını anlattı.

Sohbet tarzında geçen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buluşmaya Strazburg'da bulunan AK Parti'li İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile Türkiye'nin Avrupa Konseyi Nezdinde Daimi Temsilcisi Erdoğan İşcan ve Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar da katıldı.

DİTİB Strazburg'un ardından temaslarının son bölümünde Adalet Eşitlik ve Barış Konseyi (COJEP) isimli sivil toplum kuruluşunu ziyaret eden Kahraman, Genel Başkan Ali Gedikoğlu'ndan Konseyin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Avrupa'da yükselişe geçen yabancı düşmanlığı, ırkçılık, ayrımcılık ve İslamofobik hareketler hakkındaki mevcut kaygılara karşı COJEP'in çalışmalarının ele alındığı ziyaret sonrası Kahraman ve beraberindeki heyet, Strazburg temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye hareket etti.


Yorumlar