TBMM Başkanı Kahraman:

- "Endonezya ile terörizm ve aşırıcılıkla mücadele ve medeniyetler arası diyaloglar konusunda iş birliğimizi yoğunlaştırmak arzumuzdur" - "Endonezya'nın Güneydoğu Asya'daki Müslümanların durumuna gösterdiği yakın ilgiyi takdirle karşılıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanı Kahraman:

CAKARTA (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Endonezya ile terörizm ve aşırıcılıkla mücadele ve medeniyetler arası diyaloglar konusunda iş birliğimizi yoğunlaştırmak arzumuzdur." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam'ın Kahraman'nın onuruna düzenlediği akşam yemeğine, Endonezya'nın 3. Devlet Başkanı Prof. Dr. B.J. Habibi, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Hidayet Nur Wahid, Endonezya Parlementolar Arası Çalışma Grubu Başkanı Nur Hayati'nin yanı sıra bazı ülkelerin büyükelçileri katıldı.

Kahraman, yemekte yaptığı konuşmada, parlamentolar arası iş birliği ve karşılık temasların da çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu temasları geliştirmeli ve çoğaltmalıyız. G-20 ülkelerinden ikisiyiz. Aramızdaki ticari bağların çoğalması, ticari hacmin arttırılması gerektiğine iki ülke de inanıyor." diye konuştu.

Endonezya'nın güçlenen demokrasisi ve büyüyen ekonomisiyle küresel ve bölgesel bir aktör haline geldiğine işaret eden Kahraman, Endonezya'nın Güneydoğu Asya'daki Müslümanların durumuna gösterdiği yakın ilgiyi takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

Kahraman, "Endonezya ile terörizm ve aşırıcılıkla mücadele ve medeniyetler arası diyaloglar konusunda iş birliğimizi yoğunlaştırmak arzumuzdur." ifadesini kulandı.

Yorumlar