TBMM Başkanı Kahraman, Aslan'ı ziyaret etti

- TBMM Başkanı Kahraman, FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece yaralanan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Aslan'ı ziyaret etti - Kahraman: - "Ne kadar beyin yıkanmış ki, insanlar bunu yapabiliyorlar. Ben inanıyorum ki şu milletin siyasi parti düşüncesi ortaya çıkarmaksızın bir araya gelişi ve bütünüyle demokrasiye sahip çıkması, ilerideki kalkışmaların da önünü kesmiştir" - "Cumhurbaşkanımızın çağrısı çok yerinde bir hadise oldu ve millet demokrasiye sahip çıktı. Demokrasi, millet darbeyi yendi. Toplum tam bir kenetlenme içine girdi"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanı Kahraman, Aslan'ı ziyaret etti

ANKARA (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Ne kadar beyin yıkanmış ki, insanlar bunu yapabiliyorlar. Ben inanıyorum ki şu milletin siyasi parti düşüncesi ortaya çıkarmaksızın bir araya gelişi ve bütünüyle demokrasiye sahip çıkması, ilerideki kalkışmaların da önünü kesmiştir." dedi.

Kahraman, darbe teşebbüsünün yaşandığı gece yaralanan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan'ı Gazi Hastanesi'nde ziyaret etti.

Kahraman, burada yaptığı açıklamada, hasta yakınlarına güç kuvvet, hastalara acil şifa, vefat edenlere başsağlığı diledi.

Emniyet camiasının ve milletin metanetli olması gerektiğini ifade eden Kahraman, en büyük fırtınanın geçtiğini söyledi.

Kahraman, şehitliğin İslam inancında çok önemli bir yeri olduğuna işaret ederek, bu kalkışmanın, korsan hareketin hiçbir idraka ve şuura sığmadığını kaydetti.

Milletin tabancasının, tüfeğinin ve tankının millete doğrultulduğuna işaret eden Kahraman, "Milletin emniyet güçlerine, emniyet kuvvetlerine, askerine, tesislerine, insanlara hücum ediyorsunuz ve milletin Meclisini, Genelkurmay Başkanlığını, hiçbir şekilde bombalanmayacak hastaneleri bombalıyorsunuz ve buna 'Yurtta sulh komitesi' diyorlar, öyle mi? Bu cinayetin ötesinde bir hareket." diye konuştu.

Kahraman, bunun işgal güçlerinin bile yapmayacağı bir hareket olduğu anlatarak, şöyle devam etti:

"Ne kadar beyin yıkanmış ki, insanlar bunu yapabiliyorlar. Ben inanıyorum ki şu milletin siyasi parti düşüncesi ortaya çıkarmaksızın bir araya gelişi ve bütünüyle demokrasiye sahip çıkması, ilerideki kalkışmaların da önünü kesmiştir. Cumhurbaşkanımızın çağrısı çok yerinde bir hadise oldu ve millet demokrasiye sahip çıktı. Demokrasi, millet darbeyi yendi. Toplum tam bir kenetlenme içine girdi. Toplantı günü olmamasına rağmen Meclisi açtık ve sabaha kadar çalıştık ve hiçbir parti farkı olmaksızın milletvekillerimiz yan yana geldiler."

Her musibette bir ders alınacak taraf olduğunu dile getiren Kahraman, Türkiye'nin bir daha böyle badirelere sürüklenmemesi temennisinde bulundu.

Kahraman, ülkenin, vatan, millet ve bayrak sevgisinden mahrum kişilerden arındırılması gerektiğine işaret ederek, "Bu sabah, olay günü Boğaz Köprüsü'ndeki o harekatı televizyondan izledim. İçlerinden biri 'gebertin' diye bağırıyor. Kim o gebertin dediği? Vatandaş. Bunu nasıl diyebilirsin? İnşallah bunlar hak ettikleri cezayı alırlar. Polis teşkilatı da tüm vatanperverliklerini ortaya koydu, taşıdıkları ay yıldızın bedelini, karşılığını verdiler, ispat ettiler." ifadelerini kullandı.

Aslan'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Doç Dr. Alp Börcek ise Aslan'ın yaralı olarak hastaneye getirildikten sonra ilk müdahalenin yapıldığını, durumunun stabil olduğunu ve uyutulmaya devam edildiğini söyledi.

Yorumlar