Tayland'daki vahşi hayvan kaçakçılığı

- Kaplan Tapınağı'nın dini faaliyette bulunma lisansına el konulması istenecek

Google Haberlere Abone ol
Tayland'daki vahşi hayvan kaçakçılığı

BANGKOK (AA) - Tayland'da Budist rahiplerin hayvan kaçakçılığı yaptığı iddialarıyla gündeme gelen Kaplan Tapınağı'nın, dini kuruluş olarak faaliyette bulunma yetkisinin iptal edilmesi isteniyor.

Yerel medyada yer alan haberlerde, Tarım Bakanlığının, ülkedeki en yüksek dini otorite olan Ulusal Budizm Ofisinden, Kaplan Tapınağı olarak bilinen Wat Pa Luangta Bua Yannasampanno'nun dini faaliyette bulunma lisansına el konulmasını talep edeceği belirtildi.

Tarım Bakanlığından yapılan açıklamada da tapınağın, bakanlık tarafından dini ve tarımsal alan olarak belirtilmemiş, vahşi hayvanları korumak için tahsis edilen 240 hektarlık alanı kullandığı bildirildi.

Kaplan Tapınağı'ndaki dondurucuda 40 kaplan yavrusu bulunmuş, kaplanların taşınmasında yetkililere eşlik eden fotoğrafçı Dario Pignatelli, sosyal medya hesabında tapınak personelinin yiyeceklerini depoladığı dondurucuda bulunan yavruların fotoğrafını paylaşmıştı. Fotoğraflarda, depoda yavru kaplanların yanı sıra hayvan bağırsakları, geyik boynuzları ve domuz olduğu görülmüştü.

Yaban hayatı koruma görevlileri, Budist rahiplerin hayvan kaçakçılığı yaptığı iddiaları üzerine geçen hafta Kaplan Tapınağı'ndaki 137 kaplanın bir kısmını başka yere taşımaya başlamıştı.

Tayland'ın Kanchanaburi eyaletinin batısında yer alan Kaplan Tapınağı, çok sayıda turisti ağırlıyor. Tapınak, dünyada sadece birkaç yüz tane kaldığı tahmin edilen Çinhindi kaplanlarının dışında birçok yabani hayvana da ev sahipliği yapıyor.

National Geographic dergisinin ocak ayı sayısında, tapınaktaki kaplanların geleneksel Çin tıbbında kullanılması için kaçakçılara satıldığı kaydedilmişti.

Ülkede tapınaktaki kaplanlar ve yavruları devletin demirbaşı sayılıyor ve buna göre kaplanların ticari amaçlarla kullanılması yasak.

Yorumlar