Tayland Kralı Bhumibol'un sağlık durumu

- Taylandlılar kralın sağlığı için dua etmeye hastaneye ve tapınaklara akın etti

Google Haberlere Abone ol
Tayland Kralı Bhumibol'un sağlık durumu

BANGKOK (AA) - Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in bazı sağlık problemleri nedeniyle tedavi altın alınmasının ardından Taylandlılar hastaneye ve tapınaklara akın etti.

Kral Bhumibol'un tedavi gördüğü Bangkok Siriraj Hastanesi'nde ve ülke çapındaki Budist tapınaklarında birçok kişi kralın sağlığı için dua ediyor.

Halk, 88 yaşındaki Kral Bhumibol'un sağlıklı ve uzun ömürlü olması için Budist ilahileri de söylüyor.

Ülkede birçok yaşlı vatandaş da Kral Bhumibol'un babası Prens Mahidol'un büstünün önünde bir araya gelerek dua etti.

Taylandlılar, sosyal medya hesaplarında "Kral çok yaşa" paylaşımında bulunurken, kraliyet ailesinin onuruna açılan Facebook sayfalarında Kralın sağlığı için Budist duaları paylaşıldı.

Ülkede 1924'de düzenlenen miras hukukuna göre, Kral Bhumibol'un hayatını kaybetmesi durumunda 63 yaşındaki tek erkek evladı Veliaht Prens Vajiralongkorn tahta çıkacak.

Tayland Kraliyet Ofisinden dün yapılan açıklamada, Kral Bhumibol'un sağlık problemleri nedeniyle Bangkok Siriraj Hastanesi'nde gözetim altında tutulduğu belirtilmişti. Akciğer enfeksiyonu ve böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören Kral Bhumibol'un, diyaliz desteği aldığı kaydedilmişti. Açıklamanın ardından Tayland'ın para birimi baht yüzde 0,4 değer kaybetmişti.

1946 yılında tahta çıkan Kral Bhumibol halk tarafından çok seviliyor ve ülkenin istikrarı için önemli bir figür olarak kabul ediliyor. Bhumibol, dünyanın en uzun süre tahtta kalan kralı olarak tanınıyor.

Yorumlar