Tatvan'da terör mağduru ailelere yardım eli

- Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle yaşadıkları yerlerden ayrılarak, Bitlis'in Tatvan ilçesine yerleşmek zorunda kalan terör mağduru 68 aileye, SYDV tarafından 97 bin lira nakdi yardım yapıldı - İlçe Kaymakamı Erkan: - "Terör mağduru aileler vakfımızca aylık olarak takip edilmekte ve mevcut durumlarına göre ayni ve nakdi yardımlar yapılıyor"

Google Haberlere Abone ol
Tatvan'da terör mağduru ailelere yardım eli

BİTLİS (AA) - Terör saldırıları nedeniyle Tatvan'a yerleşen 68 ailenin barınma ve gıda ihtiyaçları, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından sağlanıyor.

Hakkari, Şırnak ve Diyarbakır'da yaşanan terör saldırıları yüzünden yaşadıkları yerlerden göç ederek çevre il ve ilçelere yerleşen terör mağduru ailelere yardımlar sürüyor. Tatvan ilçesine yerleşen 68 aileye, SYDV tarafından 97 bin lira nakdi yardım yapıldı.

İlçe Kaymakamı Murat Erkan, yaptığı açıklamada, terör mağduru ailelere yönelik yardımlarının sürdüğünü belirterek, ailelerin ihtiyaçlarının vakıf tarafından karşılandığını bildirdi.

Terör mağduru ailelerin nüfus oranı ve sosyal durumlarına göre yardımların gerçekleştirildiğini kaydeden Erkan, "İlçemizde Nusaybin'den 3, Yüksekova'dan 23, Şırnak'tan 41, Diyarbakır'dan 1 aile olmak üzere, çevre il ve ilçelerden göçle gelen toplam 68 aile bulunmaktadır. Sosyal yardım kapsamında şimdiye kadar 68 aileye 97 bin lira nakdi para yardımı yapıldı. Yardım kapsamında bu ailelerimize 100 adet gıda kolisi ve diğer ihtiyaç malzemeleri teslim edildi. Terör mağduru aileler vakfımızca aylık olarak takip edilmekte ve mevcut durumlarına göre ayni ve nakdi yardımlar yapılıyor." diye konuştu.

- Ailelerin ihtiyaçları karşılanıyor

İlçede 3 bin 333 aileye, 4 bin 999 ton kömür yardımı yapıldığını anımsatan Erkan, şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar köylerde 2 bin 514 aile, ilçe merkezinde ise 819 aile olmak üzere, toplam 3 bin 333 aileye, 4 bin 999 ton kömür yardımı yapıldı. Alan taraması ve kömür yardımı dağıtımına bayramdan sonra da devam edilecek. İlçe merkezi ve köylerde ikamet eden yardıma muhtaç ailelere sosyal yardım kapsamında 8 bin 425 kişiye 964 bin 546 lira aile yardımı, 539 kişiye 24 bin 556 lira gıda yardımı, 418 kişiye 157 bin 900 lira sağlık yardımı, 9 kişiye 177 bin 500 lira ev onarım ve yapım yardımı, 594 aileye ise giyim yardımı yapıldı. Ayrıca ramazan ayı içerisinde 927 aileye 206 bin lira nakdi yardım ve 700 aileye ise gıda yardımı yapıldı. İlçemizde yaşayan muhtaç aileler ve göçle gelen terör mağduru ailelere ramazan ayı boyunca günlük bin 200 kişiye iftar veriliyor."

Kaymakam Erkan, dezavantajlı ailelerin başarılı öğrencilerinin kayak sporu yapabilmeleri için imkan sağladıklarını belirterek, 100 öğrenciye Nemrut Kayak Merkezi'nde uzman eğitmenler tarafından kayak eğitimi verildiğini anlattı.

Okuma yazma bilen veya bilmeyen kadınlar için sosyokültürel faaliyetler düzenlediklerini aktaran Erkan, aile destek merkezi projeleri kapsamında açılan 8 kurstan 139 kursiyerin faydalandığını belirtti.

Kaymakam Erkan, 12 sosyal ve kültürel faaliyetlere 520 kadın ve genç kızın katıldığına işaret ederek, 2016 yılının ilk 6 ayında 659 kursiyerin ev ortamı rahatlığında mesleki eğitim alarak hazırladıkları ürünlerle aile ekonomilerine katkı sağladıklarını kaydetti.

Yorumlar