Tatvan'da sağlık çalışanları darbedildi

- Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Çakır: - "(Ölen hastanın) Yakınları yoğun bakım ve ameliyathanenin kapısını kırarak tıbbi cihazlara zarar verdi. Poliklinik kayıt ünitesindeki bilgisayarları tahrip edip sağlık çalışanlarını darbettiler. Hastanemizde yaklaşık 50 bin lira maddi zarar var" - "Hastanemizde canla başla çalışan, insanlara hizmet vermek için uğraşan sağlık çalışanlarımızın kalmış olduğu şiddet olayını kınıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Tatvan'da sağlık çalışanları darbedildi

BİTLİS (AA) - Bitlis'te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 66 yaşındaki kadının yakınları sağlık çalışanlarını darbetti.

Alınan bilgiye göre, Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören 66 yaşındaki G.Y'nin hayatını kaybetmesi üzerine sinir krizi geçiren yakınları, yoğun bakım ünitesi ve ameliyathanenin kapısını kırarak tıbbi cihazlara zarar verip sağlık çalışanlarını darp etti.

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ferah Çakır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaşamını yitiren G.Y'nin 50 gün önce başka bir merkezde kalp krizi geçirdiğini, hastanın kalp masajıyla hayata döndürüldüğünü ve inme geçirmesi nedeniyle yaklaşık 50 gün yoğun bakımda kaldığını anlattı.

Felçli halde evde tedavi gören hastanın yaklaşık 20 gün önce Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi dahiliye servisinde tedavisine devam edildiğini aktaran Çakır, şunları kaydetti:

"Hasta bize geldiğinde sağlık durumu çok kötüydü. Felçli olan hasta solunum için boğazında açılan kanalla nefes alıyordu. Ayrıca kalpte ritim bozukluğu, şeker, kalp ve akciğer rahatsızlığı vardı. Akciğer enfeksiyonu mevcuttu. Hastamızı dahiliye servisine aldık ve gerekli tıbbi tedavilerle durumu kısmen toparlandı. Yatalak hasta olduğu için vücudunda yatak yaraları oluşmuştu ve ameliyathane şartlarında yara bakımı yapıldı. Başarılı geçen işlem sonrası tekrar takibe alındı. Gece saatlerinde fenalaşan bu hastamız yoğun bakım ünitesine alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Duruma öfkelenen hasta yakınları ise yoğun bakım ve ameliyathanenin kapısını kırarak tıbbi cihazlara zarar verdi. Poliklinik kayıt ünitesindeki bilgisayarları tahrip edip sağlık çalışanlarını darbettiler. Hastanemizde yaklaşık 50 bin lira maddi zarar var."

Çakır, poliklinik hizmetlerinin aksamaması için gece şartlarında eksiklikleri hızlıca giderdiklerini dile getirerek, "Hastanemizde canla başla çalışan, insanlara hizmet vermek için uğraşan sağlık çalışanlarımızın kalmış olduğu şiddet olayını kınıyoruz. Benzer durumların yaşanmamasını temenni ediyoruz." dedi.

Yorumlar