Tarihi Kaleiçi'nde güvenlik önlemleri artırılıyor

- Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'daki tarihi Kaleiçi'nin daha güvenli, huzurlu ve düzenli olması için oluşturulan kurulda kararlar alındı - Vali Karaloğlu: "Turizm için önem arz eden ve kentin kimliği tarihi Kaleiçi'nin daha güvenli olması için 40 özel güvenlik görevlendirildi. 27 kamera sistemi daha kurulacak, böylece 75 ayrı noktadan gözetlenebilecek"

Google Haberlere Abone ol
Tarihi Kaleiçi'nde güvenlik önlemleri artırılıyor

ANTALYA (AA) - Bergama Krallığı'ndan Roma'ya, Bizans'tan Osmanlı'ya kadar zengin bir tarihe sahip Antalya'daki Kaleiçi'nin daha güvenli, huzurlu ve düzenli olması için oluşturulan kurulda kararlar alındı.

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği tarihi Kaleiçi'nin her alanda düzenli hale getirilmesi için Vali Münir Karaloğlu başkanlığında, kentteki belediyelerden emniyet güçlerine, sivil toplum kuruluşlarına kadar 24 kurumun katılımıyla kurul oluşturuldu.

Antalya Valiliği salonunda düzenlenen toplantıda, Kaleiçi'nin daha güvenli, huzurlu ve düzenli olmasına yönelik kararlar alındı.

Kurul üyeleriyle gazetecilere açıklama yapan Karaloğlu, Kaleiçi'nin Antalya'nın en önemli parçalarından biri olduğunu ve çok sayıda tarihi ve kültürel değeri barındırdığını söyledi.

Kaleiçi'nin kentin gerçek kimliğini oluşturduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, önce sorunları tespit ettiklerini, ardından trafik düzenlemesinden gürültü ve çevre kirliliğine, tur teknelerinin giriş çıkışına kadar her konuda önemli kararlar aldıklarını kaydetti.

Alınan kararların 24 Temmuz itibarıyla uygulanmaya başlanacağını belirten Münir Karaloğlu, "Turizm için önem arz eden ve kentin kimliği tarihi Kaleiçi'nin daha güvenli olması için 40 özel güvenlik görevlendirildi. 27 kamera sistemi daha kurulacak. Böylece 75 ayrı noktadan gözetlenebilecek. Kaleiçi'nin turizmde daha fazla yer almasını istiyoruz." dedi.

- "İçeride kalacak araçlara ceza kesilecek"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de belediye olarak Kaleiçi'nde düzeni sağlamak için her türlü katkıyı sunmaya çalıştıklarını, önemli bir çalışma yapıldığını söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise Kaleiçi'nde önemli bir sürecin başladığını anlattı.

Kurulun kararlarını okuyan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesince 40 özel güvenlik personeli görevlendirildiğini belirtti.

Bölgeye 07.00 ila 12.00 saatlerinde araçlara kontrollü giriş izni verileceğini ve 12.00'den sonra araç trafiğine kapatılacağını ifade eden Ekici, Kaleiçi'ne elektrikli araçlarla ring seferleri düzenleneceğini vurguladı.

İçeride kalacak araçlara ceza kesileceğini aktaran Birol Ekici, tur teknelerinin de tek bir noktadan kontrollü olarak tura çıkmasının sağlanacağını ifade etti.

Satıcıların, hurdacıların ve kağıt toplayıcılarının bölgeye girişlerinin yasaklandığını, mekanlarda belirlenen çizgilerin dışına masa, sandalye konulmayacağını aktaran Ekici, zabıta ve emniyet güçleri tarafından tarihi kentte denetim yapıldığını, gürültü sınırını aşan, saate uymayan işletmelere ceza uygulanacağını da dile getirdi.

Yorumlar