Tarihi çarşılarda ramazan bereketi

- Başta Selimiye olmak üzere kentte bulunan tarihi camileri ziyaret eden vatandaşlar tarihi çarşılarda da yoğunluk oluşturdu - Tarihi Arasta Çarşısı Dernek Başkanı Karadaş: - ''Ramazan geldi, bereket geldi. Allah'a şükürler olsun. Bir süreden beri işler durgundu, işler hareketlenince tüm esnaf mübarek ayın bereketinden yararlanıyor''

Google Haberlere Abone ol
Tarihi çarşılarda ramazan bereketi

EDİRNE (AA) - Edirne'de ramazan dolayısıyla başta Selimiye olmak üzere kentte bulunan tarihi camileri ziyaret eden vatandaşlar tarihi çarşılarda da yoğunluk oluşturdu.

Selimiye Camisi külliyesi içerisinde yer alan Tarihi Arasta Çarşısı ile Alipaşa Çarşısı, alışveriş için tercih edilen mekanların başında geliyor. Vatandaşlar en çok kentin simgelerinden olan kavala kurabiyesi, badem ezmesi, mis sabunu, aynalı süpürgeye rağbet gösteriyor.

Ramazan öncesi işlerin durgunluğundan şikayetçi olan Arasta Çarşısı esnafı ise ramazanın gelmesiyle müşterilerin oluşturduğu hareketten memnun görünüyor.

Arasta Çarşısı Dernek Başkanı Ayşe Karadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi çarşının ramazan ayının gelmesiyle en kalabalık günlerini yaşadığını anlattı. Karadaş, ''Ramazan geldi, bereket geldi. Allah'a şükürler olsun. Bir süreden beri işler durgundu, işler hareketlenince tüm esnaf mübarek ayın bereketinden yararlanıyor'' dedi.

Turistlik bir çarşı olan Arasta'nın genelde müşterilerinin de turlar aracılığıyla gelen yerli turistler olduğunu ifade eden Karadaş, özellikle Kadir Gecesi'nde yoğunluğun arttığını vurguladı.

Türkiye'deki çeşitli illerin yanı sıra, Batı Trakya, Bulgaristan, Yunanistan'dan gelen soydaşların da çarşıdan alışveriş yaptıklarını anlatan Karadaş, çarşının ramazan ayının son iki haftası teravih namazı bitimine kadar açık olacağını aktardı.

Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış ise ramazan öncesi tarihi çarşının yıkanarak dezenfekte edildiğini belirterek, "Çarşımızı yıkadık, temizledik, ramazana en güzel şekilde hazırladık. Ramazanla beraber çarşımıza bir hareketlilik geldi. Genelde iftardan sonra işler yoğunlaşıyor. Ramazan ayının bolluk bereketi, çarşımıza da yansıdı'' diye konuştu.

Mimar Sinan'ın kalfalarından Davut Ağa'nın inşa ettiği çarşının Selimiye Camisi'ne gelir getirmesi amaçlanarak yaptırıldığı kaynaklarda yer alıyor.

Dört kapılı, yaklaşık 79 dükkan bulunan çarşıda, seccade, hediyelik eşya, havlu, mis sabunu ve badem ezmesi gibi turistlere yönelik malzemeler satılıyor.

Yorumlar