Tarihçi - yazar Mehmed Niyazi Özdemir unutulmadı

- Tarihçi - yazar Mehmed Niyazi Özdemir, vefatının 40. gününde yad edilecek

Google Haberlere Abone ol
Tarihçi - yazar Mehmed Niyazi Özdemir unutulmadı

İSTANBUL (AA) - Mütefekkir, tarihçi ve yazar Mehmed Niyazi Özdemir, vefatının 40'ıncı gününde anılacak.

Romanları ve fikir eserleriyle geniş kitleleri etkileyen, Çanakkale Mahşeri isimli romanıyla yüz binlerce kişinin Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etmesine vesile olan Özdemir'in ailesinden yapılan davette, tarihçi- yazarın vefatının 40'ıncı gününde Mevlid-i Şerif merasimi düzenleneceği bildirildi.

Süleymaniye Camisi'ndeki mevlid-i şerif programı, 23 Haziran Cumartesi günü, saat 13.30'da başlayacak.

Mevlid-i şerif merasimine, ünlü yazarın dost, arkadaş ve sevenleri davet edildi.

-Mehmed Niyazi Özdemir

Mehmed Niyazi Özdemir, 1942'de Sakarya'nın Akyazı ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta okulu burada okuyan Özdemir, liseyi İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde bitirerek, Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünden de mezun olan Özdemir, "devlet felsefesi" branşında doktora yapmak üzere Almanya'ya gitti.

Brilon'daki Goethe Enstitüsü'ndeki lisan öğreniminin ardından, Moxburg Üniversitesi'nde Prof. Dr. Ditrich Pirson'un yanında "Türk Devletlerinde Temel Hürriyetler" konulu doktorasına başladı. Hocası Bonn'a, sonra da Köln'e tayin edilince, Özdemir de hocasını takip etti.

1976'da doktorasını bitiren Özdemir, hocasının yanında, aynı kürsüde çalışmaya başladı. Uzun yıllar, Moxburg Üniversitesi ile iletişimini devam ettirdi.

Özdemir, 1988'de Türkiye'ye dönerek, Genç Akademi, Nizam-ı Alem, Türk Yurdu, Ufuk Çizgisi gibi dergilerde makaleler yazdı. Özdemir, Avrupa'da da bazı dergilerde yazı yazmaya devam etti.

Çeşitli makaleler yazan Özdemir, "Varolmak Kavgası", "Bayram Hediyesi", "Çağımızın Aşıkları", "İki Dünya Arasında", "Ölüm Daha Güzeldi", "İslam Devlet Felsefesi", "Türk Devlet Felsefesi", "Türk Tarih Felsefesi, "Yazılmamış Destanlar"," Medeniyetimizin Analizi ve Geleceği", "Çanakkale Mahşeri", "Türkiye'nin Meseleleri", "Plevne", "Yemen Ah Yemen", "Millet ve Türk Milliyetçiliği", "Daha Dün Yaşadılar" ve "Doğu'nun Ölümsüz Çocuğu" isimlerini taşıyan eserler kaleme aldı.



Yorumlar