'Tanklara karşı göğsümüzü gere gere yollara döküldük'

- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya: "FETÖ'nün soyu, ırkı, nesli belli değil" - "Bunlar, kendi varlıklarını güçlü kılmak adına binlerce insanı şehit etmek için gözlerini bir an bile kırpmadı" - "OHAL, bu soysuzlar çetesinin hızlı bir şekilde derdest edilerek adalete teslim edilmesi ve yargının daha hızlı ve sağlıklı çalışmasına vesiledir" - "Şu anda ticaretiyle, siyasetiyle, ekonomisiyle normal yaşam devam ediyor. Nasıl kalıcı bir temel atıldı ki bu kadar olaya rağmen ekonomisi sapasağlam ayakta duran bir Türkiye konuşuyoruz" - "Spor federasyonlarının tamamının yönetim ve tüm kurulları inceleme altında"

Google Haberlere Abone ol
'Tanklara karşı göğsümüzü gere gere yollara döküldük'


ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle millet ve milli iradeye kastettiğini belirterek, "Tanklara, tüfeklere, mermilere karşı göğsümüzü gere gere yollara döküldük." dedi.

Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ülkeyi karanlık günlere götürmeyi amaçladığını söyledi. "FETÖ'nün soyu, ırkı ve nesli belli değil" diyen Yerlikaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, iki yıldır bunların ne olduğunu topluma anlatıyordu. Toplum da bir noktaya kadar bunların bilincindeydi. Milli iradenin tecellisi Başkomutanımızın canını almaya kastedeceklerdi." diye konuştu.

Milletin her koşulda teyakkuzda olduğuna dikkati çeken Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Bunlar, kendi varlıklarını güçlü kılmak adına binlerce insanı şehit etmek için gözlerini bir an bile kırpmadı. Milletimiz 'bu vatan, bu devlet bizim, vatansız millet olmaz' şuuruyla yollara dökülerek milli iradeye sahip çıkmıştır. Başkomutanımızın da ilk açıklaması 'meydanlara ineceğiz, tanklara, mermilere göğsümüzü gereceğiz' oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız da F-16'lar havadayken, canı pahasına da olsa uçağa binip İstanbul'a hareket etti. Halkımız da bu vatan hainlerine gereken cevabı verdi. Biz başkomutanımızı yedirmeyeceğiz, kimse de yiyemez. Bunun başka izahatı yoktur."


- "Biz de yollara döküldük"


Yerlikaya, hiçbir zaman teslim olmayı akıllarından dahi geçirmediklerini belirterek, "Bu ortamda canımızı, devletimiz ve milletimiz için ortaya koymaya hazırdık ve her daim de hazırız. Vatan, millet, devlet için kesinlikle savaşmaktan çekinmeyiz. Olaylar ilk olduğunda tanklara, tüfeklere, mermilere göğsümüzü gere gere yollara döküldük." ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi yapılmaya başladığı anda tepkilerini her mecrada net bir şekilde ortaya koyduklarını vurgulayan Yerlikaya, bu konuya inandıklarını belirtti.

Darbe girişiminin başarılı olmasına müsaade edilemeyeceğini anlatan Yerlikaya, "Elimizde ne imkan varsa bununla mücadele edecektik. Çünkü bu bir vatan meselesi. Bu partiler üzeri bir mesele. Mehmetçiğimiz bizim Mehmetçiğimiz, askerimiz bizim askerimiz. Askeriyeye ve devletin kurumlarına sızmış hainleri lanetliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


- "İkinci bir emre kadar sokaktayız"


Hamza Yerlikaya, insanların gündüz işinde, akşamları da meydanlarda demokrasi nöbetinde olduğunu anımsattı.

"Gençliğimiz bunlara dur dedi." ifadesini kullanan Yerlikaya, "Geçmişte sanal, bilişim, sosyal medyanın gençliği denenler, sokağa indi. Tankları sadece oyun sitelerinde görüyorlardı, iman ettiler ve tanklara karşı dik durdular. Böyle kaliteli ve bilinçli bir gençlik yetişti. Demek ki 2023 ve 2071 gençliğine yönelik adımlar zamanında ve doğru atıldı." diye görüş belirtti.


- "Avrupa ülkeleri samimi davranmıyor"


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yerlikaya, uygulamaya konan Olağanüstü Hal (OHAL) konusunda yanlış yorumlar yapıldığını söyledi.

Avrupa'nın bu konuda Türkiye'ye samimi davranmadığını ifade eden Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Bazı ülkeler 'OHAL ilan edildiği için Türkiye'den kaygı duyuyoruz' gibi sözler kullanıyor. Kendileri ise aynı durumu altışar altışar uzatıyor. OHAL, bu soysuzlar çetesinin hızlı bir şekilde derdest edilerek adalete teslim edilmesi ve yargının daha hızlı ve sağlıklı çalışmasına vesiledir. Normal hayat devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın, 'Bu soysuzları temizlediğimiz zaman, OHAL'i 3 ay beklemeyiz, bir ayda kaldırırız' şeklinde açıklamaları var. Şu anda ticaretiyle, siyasetiyle, ekonomisiyle normal yaşam devam ediyor. Nasıl kalıcı bir temel atıldı k, bu kadar olaya rağmen ekonomisi sapasağlam ayakta duran bir Türkiye konuşuyoruz. Geçmişte ABD hapşırsa, Türkiye kanser olurdu. Sınır komşularımız kanser olmuş, ABD'de bu kadar sıkıntı varken, Türkiye yolunda ve rayında devam ediyor. Biz bize yeteriz ve yetiyoruz."


- "Federasyonların tamamı inceleme altında"


Yerlikaya, kurum ve kuruluşlarda operasyonların FETÖ üyelerinin tamamen temizlenene ve milleti rahata erdirene kadar süreceğini anlatarak, "Spor federasyonlarının tamamının yönetim ve tüm kurulları inceleme altında. İlgili kurumlar en ince detayına kadar hepsini inceliyor." dedi.

"Bunların inlerine girip hepsini çekip çıkartacağız." diyen Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Biz de yıllarca spor yaptık. O zamanlar 'ağabeyler' gelir bizi sohbete götürmeye çalışırlardı. Benim böyle bir eylemim asla olmadı, kimse de bunu söyleyemez. Benim yönüm her zaman devlettir, ağabey falan tanımam. Spor kulüplerinde de federasyonlarında da vakıf olduğumuz kişiler, kendini saklamaya çalışanlar var. Bunları devletin ilgili kurumlarına sevk ettik, etmeye de devam ediyoruz. Yapılanlar vatana ihanet noktasına girdiği için her türlü işlem hukuk altında yapılacaktır. Bu iş, devlet kurumunu zarara uğratmak, kötü yönetmek değil. Yüz kızartıcı suçun da üstünde bir mesele. Bu bir ihanettir, devletin milletin birliğine kastetmektir."


Yorumlar