Tankın ezdiği kadın yaşam savaşı veriyor

- Darbe girişimini protesto etmek için sokağa çıkan Şevkatlioğlu çiftini, Esenler'de ateş açarak ilerleyen tank ayırdı - Mehmet Şefik Şevkatlioğlu tankın altında kalarak hayatını kaybederken, iki bacağı ezildiği için 4 ameliyat geçiren eşi Vahide Şevkatlioğlu bir haftadır hastanede hayata tutunmaya çalışıyor - Vahide Şevkatlioğlu'nun kardeşi Samet Boyacı: - "Birkaç kere kardeşimle görüştüm. Eşini soruyor. Ölmediğini sanıyor. Biz de onun da kendisi gibi hastanede yattığını söylüyoruz" - Prof. Dr. Aşık: - "Tedavi acil cerrahi yoğun bakımda devam ediyor. Hastayı protezle ayağa kaldıracağız"

Google Haberlere Abone ol
Tankın ezdiği kadın yaşam savaşı veriyor

İSTANBUL (AA) - EMRAH GÜNEY - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimi sırasında Esenler'de tanklara engel olmaya çalışırken eşini kaybeden ve iki bacağı ezildiği için 4 ameliyat geçiren 39 yaşındaki Vahide Şevkatlioğlu, hastanede hayata tutunmaya çalışıyor.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokaklara çıkan" çağrısına uyan Şevkatlioğlu çifti, Esenler'den Atatürk Havalimanı'na doğru giderken karşı taraftan ateş ederek gelen tankın altında kaldı. Bu esnada 49 yaşındaki Mehmet Şefik Şevkatlioğlu olay yerinde hayatını kaybederken, eşi Vahide Şevkatlioğlu ağır yaralandı.

Vahide Şevkatlioğlu'nun İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi devam ederken, aile yakınlarının hastanedeki bekleyişi sürüyor.

AA muhabirine açıklama yapan Vahide Şevkatlioğlu'nun kardeşi Samet Boyacı, darbe girişimi esnasında ağır yaralanan kardeşi için hastanede beklemeye devam ettiklerini söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı saatlerde kardeşinin aradığını belirten Boyacı, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Telefonda 'Abdest alıp biz de çıkalım.' dedi. Birlikte Eserler'deki Atışalanı Karakolu'nun önüne geldik. Grup yürümeye başlayınca biz de yürümeye başladık. Ablam ve eniştem, 600 metre gerimizdeydi. Havalimanı yolu istikametinde ilerlerken Eserler'de bir tankın ateş ederek üzerimize doğru gelmesi sonucu kargaşa yaşandı. Vatandaşların bariyerlere doğru gittiğini görünce tank eze eze geçti. Ateş de ediyordu. Ortalık karıştı. Sonrasında da biz ablamı, eniştemi aramaya başladık. Bir süre sonra eniştemin telefonundan biri arayarak, eniştemin şehit düştüğünü söyledi. Olay yerinde şehit olmuş. Tank üzerinden geçmiş. Ablamı ise hastane hastane aramamız sonucunda İstanbul Tıp Fakültesinde bulabildik."

Ablası Vahide Şevkatlioğlu'nun tedavisinin devam ettiğini anlatan Boyacı, "Birkaç kere kardeşimle görüştüm. Eşini soruyor. Ölmediğini sanıyor. Biz de onun da kendisi gibi hastanede yattığını söylüyoruz." dedi.

- "Hastayı protezle ayağa kaldıracağız"

İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aşık, 16 Temmuz saat 02.00 sularında gelen hastanın 2 bacağının da ezildiğinin tespit edildiğini belirtti.

Hastanın şu ana kadar 4 farklı ameliyat geçirdiğini anlatan Aşık, hastanın sol bacağının yaşamadığı anlaşılınca ortak istişare ile bacağın dizinin üstünden alınmasına karar verildiğini aktardı.

Aşık, tedavinin acil cerrahi yoğun bakımda devam ettiğini dile getirerek, "Yeni birkaç müdahale daha gerekecek. Bacağı ve diğer yaralanmaları da toparlayacak. Hastayı protezle ayağa kaldıracağız." bilgilerini paylaştı.

Yorumlar