Tanka yumruğuyla karşı koydu

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde tankın karşısına geçerek darbeci askerlerin kurşunları karşısında ayakta duran 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Muhammed Emin Tekin, havaya kaldırdığı kolundan vuruldu - Tekin: - "Kolumun düştüğünü hatırlıyorum. Çok kan kaybettim. Trafik kesildiği için araç bulamadık. Bir süre sonra bir araca bindik. Tanımadığım insanlar yanımda geldi, hastaneye kaldırıldım" - Tekin'e, Anadolu Ajansı tarafından o gece tankın önünde dururken çekilen fotoğrafı hediye edildi

Google Haberlere Abone ol
Tanka yumruğuyla karşı koydu

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde tankın karşısına geçen ve darbeci askerler tarafından havaya kaldırdığı kolundan vurulan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Muhammed Emin Tekin, bu sırada yaşadıklarını unutamıyor.

FETÖ'nün darbe girişimi gecesinde Boğaziçi Köprüsü'nde yaralanan ve Ankara'da bir hastanede tedavi gören Tekin, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenci olduğunu ifade eden Tekin, Çamlıca'da yurtta kaldığını söyledi.

Darbe girişimini televizyondan öğrendiğini bildiren Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine arkadaşlarıyla yurttan çıkarak, Boğaziçi Köprüsü'ne doğru yürümeye başladıklarını belirtti. Tekin, bu sırada binlerce kişinin de köprüye yürüdüğünü kaydetti.

Köprüye yaklaştıklarında vatandaşların ''Ne kadar kurşununuz var, atın. Kaçımızı öldürebilirsiniz?'' şeklinde seslendiğini duyduğunu dile getiren Tekin, "Askerlerin havaya ve halkın üzerine ateş açtığını gördüğümüzde moralimiz bozuldu, motivasyonumuz kırıldı. O gün köprüde gözümüzün önünde çok fazla öldürülenler oldu. Çok insafsız davrandılar." diye konuştu.

Askerlere yaklaşmaya çalıştıkları sırada sürekli üzerlerine ateş açıldığını söyleyen Tekin, sol kolu havadayken darbeci askerlerin ateş açmayı sürdürdüğünü belirtti.

Koluna kurşun isabet ettiğini anlatan Tekin, "Kolumun düştüğünü hatırlıyorum. Çok kan kaybettim. Trafik kesildiği için araç bulamadık. Bir süre sonra bir araca bindik. Önceden tanımadığım insanlar yanımda geldi. İstanbul'da bir hastaneye kaldırıldım. Daha sonra Ankara'ya sevk ettiler." dedi.

- "O an yapılmasını hissettim"

Tankın karşısında elini havaya kaldırdığı anda yaşadıklarını unutamadığını dile getiren Tekin, şunları kaydetti:

"O an çok farklı bir psikolojiydi. O ruh halinin içine giren insanlar bunu anlayabilir. Geri durmak istemedim. Benim tanıdığım Halil Kantarcı ağabey vardı. Onun şehit olduğu bir günde yurttan çıkmasaydım, boğaz köprüsünde gerilerde dursaydım, kendimi korumaya alsaydım... O gün orada, onun yapılması gerektiğini hissettim. Normalde öyle kavgacı bir tip değilimdir. O kadar atılgan biri değildim ama orada onun yapılması gerektiğini hissettim ve yaptım."

Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da kendisini hastanede ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulunduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı tarafından tankın karşısında durarak elini havaya kaldırdığı fotoğrafı hediye edilen Tekin, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkürlerini sundu.

Yorumlar