Taksicilerin sigorta mağduriyeti iddiası

- Kadıköy'de bir sigorta acentesinin, trafik sigortası poliçesi sattığı 32 taksiciden, parasını alamadığı iddiasıyla yeniden para istediği ve taksicileri icraya verdiği öne sürüldü - İstanbul Taksi Durakları Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar Suiçmez: - "Söz konusu acenteden poliçe alan meslektaşlarım dolandırıldı. Bunun hesabını hukuki olarak soracağız"

Google Haberlere Abone ol
Taksicilerin sigorta mağduriyeti iddiası

İSTANBUL (AA) - MEHMET ALİ DERDİYOK - Kadıköy'de bir sigorta acentesinin, trafik sigortası poliçesi sattığı 32 taksiciden, parasını alamadığı iddiasıyla yeniden para istediği ve taksicileri icraya verdiği öne sürüldü.

Zorunlu trafik sigortasını Bağdat Caddesi'nde bulunan bir acenteden yaptıran bazı taksiciler, acente tarafından dolandırıldıklarını öne sürdü. Bedelini ödeyerek poliçelerini aldıklarını, ancak bir süre sonra acente tarafından icraya verildiklerini öğrendiklerini ifade eden taksiciler, acente hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

İstanbul Taksi Durakları Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar Suiçmez, söz konusu acenteden poliçe alan tüm meslektaşlarının dolandırıldığını öne sürerek, bunun hesabını hukuki olarak soracaklarını söyledi.

Dernek üyesi meslektaşlarının anlatması üzerine durumu öğrendiğini anlatan Suiçmez, şunları anlattı:

"Arkadaşlarımız gitmiş bu acenteden poliçe almış. Kimi peşin, kimi kredi kartıyla poliçe bedelini ödemiş. Ama aylar sonra acente bu arkadaşlarımızı borçlu göstermiş. Karşılığı alınmadan poliçenin verilmeyeceğini tüm araç sürücüleri bilir. Bunun üzerine acenteye gittim. Yetkililerle yaptığım görüşmede, yanlarında çalışan F.P. adındaki kadının poliçe prim bedellerini alarak kaçtığını söylediler. Bu durum bizi ilgilendirmez. Arkadaşlarımız parayı ödemiş mi, ödemiş. Parayı senin personelin almışsa ne yapalım? Biz hepimiz zor şartlarda ekmeğini kazanmaya çalışan insanlarız. Bizim ekmeğimize göz dikenler yüzünden boş yere zamanımız gidiyor. Bizim için bir saatin bile çok büyük önemi var. Günlerdir arkadaşlarımız bu hadiseyle uğraşıyor. Dernek olarak avukat ayarladık. Bunun hesabını mahkemede soracağız."

Üsküdar'da taksicilik yapan ve icraya verildiği öğrenen Mehmet Karal, söz konusu acentenin kendisine teklif sunduğunu belirterek, teklifi uygun bulduğu için zorunlu trafik sigortası poliçesini oradan yaptırdığını söyledi.

Karal, 3 ay boyunca hiçbir sıkıntı yaşamadığını anlatarak, "Ben o poliçeyle arabanın muayenesini yaptırdım. 24 saat trafikteyim, hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. Ancak, 3 ay sonra böyle bir sorunla karşılaştık. Hiçbir sigorta şirketi parayı almadan poliçeyi vermez. Poliçeler de geçerli. Parayı peşin ödedim. Sanki aramızda senet varmış gibi bizden nasıl para isteyebilir? Acenteye gittik mağdur arkadaşlarla beraber. Şirket sahibi kaçmış ortada yok. Poliçeleri kesen F. P. de işten ayrılmış" diye konuştu.

Taksici Metin Özarslan ise bir arkadaşının tavsiyesiyle gittiği acenteden, kredi kartıyla poliçesini yaptırdığını dile getirerek, bir süre sonra icraya verildiğini aktardı.

Her yıl sigorta yaptırdığını, ancak ilk kez böyle bir sorun yaşadığını anlatan Özarslan, "4 bin 250 liraya 3 taksitle kesti. Poliçeyi aldığımda 5 bin 250 lira olduğunu gördüm. Poliçede neden farklı bir rakam yazdığını sordum. 'O sizi ilgilendirmez. Siz ödediğiniz paraya bakın' dedi. Kredi kartı ekstresinde de parayı verdiğim görülüyor." dedi.

Öte yandan söz konusu acente yetkilileri konuya ilişkin bilgi vermek istemedi.

Yorumlar