TAİM'den iftar yemeği

- Türk Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) ile Bahçelievler Belediyesi ve Arap Sosyal ve Kültürel Kompleksi Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğinde çok sayıda davetli bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
TAİM'den iftar yemeği

İSTANBUL (AA) - Türk Arap İlişkileri Merkezi (TAİM), Bahçelievler Belediyesi ve Arap Sosyal ve Kültürel Kompleksi Derneği ile ortaklaşa iftar programı düzenledi.

Bahçelievler Belediyesi Piramit Restoranında gerçekleşen iftar yemeğine Ak Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Eski Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud, Yemenli Milletvekili Şeyh Hamid El Ahmar, Türk Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) Başkanı Münir Said ile çok sayıda davetli katıldı.

İftar programı sonrasında bir konuşma yapan Ak Parti Milletvekili Nebati, TAİM’in kurulduğu günden bu yana Türk ve Arap dünyası arasında işbirliğinin güçlenmesi için önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.

Mensubu olduğu Parlamentolararası Kudüs Platformunun Türk Arap İlişkileri Merkezinden doğduğunu ve çalışmalarına buradan başladığına dikkati çeken Nebati, bir taraftan Türk ve Arap dünyası arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için çalıştıklarını diğer yandan da kutsal değerlerimizden olan Kudüs için kıymetli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Nebati, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda iftarını açarak kulaklarını bize veren değerli misafirlerimiz bu kutsal davanın değerli yolcuları olarak ellerinden gelen bütün gayreti ortaya koymaktadır. Son olaylar bize gösteriyor ki, Türkiye ve Arap dünyası arasındaki ilişkiler ne kadar güçlenirse bu coğrafyadaki bütün sorunlar da en kısa sürede sona erecektir.”

Yemenli Milletvekili El Ahmar ile Türk Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) Başkanı Said de kısa birer selamlama konuşması yaptı.

Yorumlar